Elroni uus müügisüsteem toob kaardimaksed lõpuks elektrirongidesse

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elron.
Elron. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Alates esmaspäevast alustab Elron üleminekut uuele piletimüügisüsteemile. Uus süsteem hõlmab endas nii veebimüügikeskkonda, klienditeenindajate käsimüügiterminale kui ka uudset piletimasinat rongides.

Üleminek uuele süsteemile toimub kuu aja jooksul ja etapiviisiliselt: esimesena võetakse kasutusele uus veebimüügikeskkond, seejärel klienditeenindajate käsimüügiterminalid ning viimase etapina käivituvad rongides piletimasinad.

«Süsteemi tehnoloogiline võimekus võimaldab meil pakkuda tulevikus suuremat valikute reisijate vajadustest lähtuvaid pileteid – näiteks kümne korra pileteid või ka veebimüügi puhul pileteid, mis ei ole seotud konkreetse kellaaja ega väljumise, vaid üksnes sõidu kuupäeva ning lähte- ja sihtkohaga. Uus veebikeskkond võimaldab reisijatele anda ka senisest rohkem selgitavat infot, mis on eriti vajalik remonttöödega seotud muudatuste puhul, ning seda mitmes keeles. Lisaks lihtsustub pikemate reiside planeerimine – sõiduplaaniotsing hakkab selgelt eristatult kuvama nii otsereise kui ka ümberistumisega sõiduvõimalusi. Erinevalt praegusest töötab uus süsteem reaalajas, mis tähendab näiteks seda, et kui vahetult enne rongile tulemist sõidukaardile laaditud raha ei pruugi täna kohe kajastuda Elroni sõidukaardil ega klienditeenindaja terminalis, siis uue süsteemiga on need andmed kohe ka klienditeenindaja terminalis nähtavad,» selgitas Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo.

Ta lisas, et online-piletimüügisüsteemi eelis on ka see, et piletite eelmüügi saab sulgeda senisest hiljem – alates 5. detsembrist saab eelmüügist pileteid osta kuni 30 minutit enne reisi väljumist algjaamast, tulevikus aga veelgi hiljem.

Pikemas perspektiivis toob uus süsteem endaga kaasa ka kauaoodatud võimaluse tasuda elektrirongides pangakaardiga, see saab teoks eeldatavasti 2019. aasta esimeses pooles, kui kogu uus piletisüsteem on terviklikult kasutuses ning piletimasinad hakkavad aktsepteerima ka viipemaksega pangakaarte.

«Selleks, et piletisüsteemi uuendamine oleks võimalikult sujuv, võtame uue süsteemi kasutusse etapiviisiliselt, püüdes minimeerida võimalikke tõrkeid,» sõnas Kongo.

«3. detsembrist avaneb võimalus rongipilet osta uuest veebimüügikeskkonnast. Uus piletimüügikeskkond veebis on võrreldes praegusega visuaalselt ja tehniliselt erinev, kuid siiski võimalikult tuttava moega. Kõige enam muutub perioodipileti ostmine, mis senisega võrreldes on oluliselt mugavam ja loogilisem. Internetist pileti etteostmiseks tuleb endiselt minna Elroni kodulehele ning sisestada sõiduplaaniotsingus sobiv sõidumarsruut ja kuupäev. Juhul, kui pilet ostetakse reisidele enne 5. detsembrit, sooritatakse piletiost praeguses süsteemis, kui aga soovitakse pilet osta reisidele alates 5. detsembrist, siis suunatakse piletiostu sooritama uuele lehele. Sõidukaardile raha laadimine toimub kuni 4. detsembrini praeguses süsteemis,» kirjeldas Kongo.

Uued klienditeenindajate käsimüügiterminalid võetakse kasutusele alates kolmapäevast, 5. detsembrist.

«Kui reisijad soovivad raha sõidukaardile kanda just 5. detsembri hommikul, siis palume seda teha rongis klienditeenindaja juures,» rõhutas Kongo, lisades, et piletimasinad loodetakse käivitada detsembri jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles