Suurpank survestab 100 000 klienti (4)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hansapangast on alles vaid mälestus, kuid selle koodikaart on jätkuvalt kasutuses.
Hansapangast on alles vaid mälestus, kuid selle koodikaart on jätkuvalt kasutuses. Foto: Lugeja pilt

50 eurot päevas ja mitte sentigi rohkem – just nii palju saavad alates tänasest netipangas teha ülekandeid u 100 000 Swedbanki klienti, kes siiani ei raatsi loobuda paroolikaardist.

Paroolikaarte saab kasutada autentimiseks vaid 1. veebruarini 2019 ja alates 8. novembrist saab paroolikaardiga teha päevas vaid 50 euro ulatuses makseid, teatas Swedbank. Paroolikaardi kasutajaid on hetkel 110 000, alates aasta algusest on leidnud paroolikaardile alternatiivi aga ligi 120 000 Swedbanki klienti.

«Kõige levinum valik on Smart-ID, mida eelistasid 60 protsenti senistest paroolikaartide kasutajatest. Umbes 30 protsenti hakkasid kasutama ID-kaarti ning kümme protsenti valisid PIN-kalkulaatori või Mobiil-ID,» ütles Swedbanki klienditeenuste divisjoni juht Ede Raagmets.

Nutitelefoni kasutaja jaoks on parim valik Smart-ID, mis on lihtne ka algaja nutiseadme kasutaja jaoks.

Nendele, kes nutiseadet ja mobiilipanka ei kasuta, võib olla heaks lahenduseks ID-kaart, mis on valdaval enamusel olemas. Samuti on üheks võimaluseks Mobiil-ID, mida saavad kasutada ka nuputelefoni omanikud. Selle vormistamiseks tuleb pöörduda oma mobiilioperaatori poole. Kõige viimase alternatiivina soovitab pank  PIN-kalkulaatorit, mida müüakse pangakontoris.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles