Jaapanis kogub populaarsust poiss-sõbra rentimise teenus (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõte vahendab keskealisi Jaapani mehi soovijatele nõu andma, majapidamistöid tegema või poiss-sõpra teesklema.
Ettevõte vahendab keskealisi Jaapani mehi soovijatele nõu andma, majapidamistöid tegema või poiss-sõpra teesklema. Foto: Koji Sasahara / AP / Scanpix

Jaapanis on võimalik vähem kui kaheksa euro eest tunnis palgata keskealine mees, kes aitab majapidamistöödega, kellele saab kurta muresid ja kes võib teeselda poiss-sõpra ning kaitsta jälitajate eest.

50-aastane Takanobu Nishimoto asutas 2012. aastal veebiteenuse nimega Ossan Rental ehk otsetõlkes Onu Rentimine. 

Vaid 1000 jeeni ehk vähem kui kaheksa euro eest tunnis on võimalik Nishimoto ettevõtte kaudu tellida keskealine mees, kes aitab majapidamistöödega, on valmis kuulama muresid ja pakkuma nõuandeid.

Keskealiste meeste kohta on Jaapanis liikvel palju stereotüüpseid arusaamasid. Arvatakse, et nad on suure kõhuga ja ei armasta puhtust. Nishimoto tahab oma teenusega need müüdid ümber lükata ja luua Jaapani onudest uue kuvandi.

«Arvasin, et klientideks saavad olema noored mehed, kes soovivad vanematelt meestelt nõu, aga tegelikult on valdavalt tegemist naistega vanuses 20 kuni 50 eluaastat,» sõnas ettevõtte asutaja.

Teenuse tellijate soovid ja vajadused on erinevad. Osa soovib nõu karjääri ja armastuse valdkonnas, mõni teine tahab seltskonda kontserdil või baaris. Samuti rendib firma mehi mööbli tõstmiseks või poiss-sõbra mängimiseks. Viimane on mõjus vahend peletamaks eemale jälitajaid.

Nishimoto tagab klientide turvalisuse. Iga potentsiaalne renditav mees läbib kontrolli, kõige tähtsam omadus on see, et mees ei räägiks palju - suurele osale klientidest ei meeldi jutukas mees. Samuti vaadatakse üle mehe taust ja võimalikud rikkumised minevikus. Meestel pole lubatud kliente puudutada, ega nendega füüsilisse suhtesse laskuda. 

Ettevõtte asutaja usub, et keskealistel meestel on jagada palju kogemusi ja neist on seega teistele inimestele abi. Igas kuus saab ta umbes 900 tellimust, kõige populaarsemaid renditavaid onukesi broneeritakse 50 kuni 60 korral.

Kokku on valida 80 mehe vahel. Teenus on nii populaarne, et loodud on veel vähemalt kolm sama teenust pakkuvat ettevõtet. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles