Kas kütus säilib masinas üle talve? (2)

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muruniidukid.
Muruniidukid. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Viimaseid töid õues ja põllul tehes tasub jälgida, et muruniidukisse ja muusse tehnikasse pandud bensiin saaks lõpuni kasutatud. Uue põlvkonna taastuvkomponenti sisaldav diislikütus säilib ka üle talve.

«Autokütuse kasutamine aiatehnikas on laialt levinud, kuid vähem teatakse, et enne talvekorterisse seisma panemist tasub bensiiniga töötava masina kütus lõpuni kasutada. Ka ei maksa kodustes tingimustes bensiini üle talve säilitada. Masin käivitub kevadel paremini, kui selleks tarvitada värsket bensiini,» rääkis Neste Eesti hulgimüügijuht Urmas Kuuse.

«Bensiin sisaldab etanooli ning kütusepaagis ja koduses kanistris puutub see paratamatult kokku õhuga. Seetõttu tasub bensiini kütusena kasutamisel järgida reeglit, et bensiin püsib värske 30 päeva pärast tankimist,»  lisas Kuuse.

Teine lugu on Urmas Kuuse sõnul traktorite ja muu rasketehnikaga, mis sõidavad diislikütusega. Kui diislikütusesse on lisatud uue põlvkonna taastuvkomponenti, säilib kütus üle talve ning on kasutatav ka miinuskraadidega. «See on põhjus, miks Neste kasutab diislikütuse lisandina uue põlvkonna taastuvkomponenti HVO-d,» lisas ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles