Kaskokindlustus: tugev vihm võib kaasa tuua tõsised sõidukikahjud

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: IIZI kaskokindlustus

Ootamatu vihmasadu ja sellest tingitud uputused linnatänavatel, garaažides ja parkimishoonetes toovad kaasa palju segadust ja kahjusid. IIZI kaskokindlustuse tootejuht Kristiina Koitla selgitas, kuidas sellistel juhtudel kaskokindlustusest abi on.

Sõiduk jäi kinnisesse parklasse

Üldiselt tekitavad suuri üleujutusi kestvad vihmasajud, kui maha sajab suur kogus vett. Tugeva vihmaga võib juhtuda, et veetase tõuseb ning autod jäävad lõksu. Samuti on suure sajuga maa-alused parklad haavatavad, sest kanalisatsioonisüsteemid ei võta korraga sellist hulka vett vastu. Pealinnas on tuntud kohtadeks näiteks Tuukri, Veerenni ja Jõe tänav aga ka Ülemiste keskuse parkla.

Autosse tungiv vesi rikub sõiduki salongi ja elektroonikaseadmeid ning kahju võib olla märkimisväärne. Juhul, kui sõiduk oli pargitud tasulisse parklasse, võib uurida ka parkla omaniku lepingutingimusi, kuid tõenäoliselt ei vastuta parkimiskorraldaja sõidukikahjude eest. Kuna tegemist on ootamatu ilmastiku sündmusega, siis kaskokindlustus võib olla ainus päästerõngas. „Kindlustusseltsid pakuvad kaskokindlustuse puhul kaitset ka loodusõnnetuse tagajärjel tekkinud kahjude korral,“ kommenteerib kaskokindlustuse tootejuht Kristiina Koitla.

Sõideti katsetades vette

Kõigil on alati kiire ning ette tuleb ka olukordi, mil vihmasadu on küll ootamatu, kuid sõitmine üle ujutatud alasse mitte. Mõni juht sõidab veest läbi uudishimust, teine eeldades, et see sõidukit ei kahjusta, kuid tulemus võib olla teine. Sellisel juhul võib kaskokindlustuse olemasolu korral kindlustusselts hüvitist vähendada või selle maksmisest hoopis keelduda, sest hüvitamise aluseks on kindlustuse puhul ootamatu ning ettenägematu olukord.

Kuidas käituda veeuputuse korral?

  • Õnnetuse korral käitu nii, et Sinu tegude tagajärjel kahju ei suureneks.
  • Juhul, kui teel on näha uputusala, siis väldi võimalusel sinna sõitmist.
  • Kuigi üldiselt on sõiduki olulised detailid veekindlad, siis ei maksa enne spetsialisti kontrolli sõidukit käivitada.
  • Kaskokindlustuse olemasolul tuleb kahjust teada anda ja vajadusel kindlustusmaakleriga nõu pidada.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles