Neli stiili jõuluaegseks kodukujunduseks

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poodide ehetevalik pakub võimalusi üsna mitmes stiilis kodukaunistamiseks.
Poodide ehetevalik pakub võimalusi üsna mitmes stiilis kodukaunistamiseks. Foto: Tallinna Kaubamaja

Kodutarvetega kauplevad firmad suunavad oma ehetevalikuga jõuluaegseid kodukujundustrende. Kaubamaja tõi oma pühadekollektsiooni esitledes välja neli trendi.

Retro

Retrostiilis kodukujunduseks tasub nippe küsida vanaemadelt, sest just nii nagu nende lapsepõlves, peaks üks trendikas jõuluteemaline kodu sel aastal välja nägema. Märksõnadeks on pidulikkus ja romantika. Värvidest loovad nostalgiahõngu pastelsed tooni, näiteks külm mündiroheline ja vanaroosa. Ehete puhul on läbivaks komponendiks looduslikud materjalid nagu käbid, kõrred ja oksad, millele lisavad pidulikkust pärlid, brokaat, siid ja hõbe. Motiividest on selles teemas armastatud loomad ja linnud.

Klassika

Teine võimalus sel aastal kodu kaunistada on valida ajatu jõuluklassika oma traditsiooniliste sümbolite ning punase-rohelise-valge gammaga. Sümbolitest kasutatakse kõigile tuttavaid päkapikke, jõuluvanasid, lumememmesid ja piparkooke. Ka jõulupuu võiks seda stiili järgides olla kindlasti tavapärane kuusepuu.

Minimalistlik põhjamaisus

Kolmas on minimalistlik põhjamaine teema, milles domineerivad puhtad vormid ning esemete lihtne tekstuur. Gamma on värvivaene – enamasti punastes, valgetes ja hallides toonides. Ka ehetes esinevad sümbolid on lihtsad: täht, süda, kelluke, lumehelves ning metsast inspireeritud seened, marjad ja põhjamaised loomad. Materjalidest kasutatakse palju looduslikku  – puitu, vilti, linast ja karusnahka. Samuti on põhjamaises interjööris omal kohal elava tulega küünlad.

Erksavärviline tulevik

Kes soovib jõulude ajal millegi täiesti ebatraditsioonilisega silma paista, saab valida ehteid erksa koloriidiga tuleviku jõuluteemast. Selles teemas kasutatakse ohtralt mustreid, läikeid ja säravaid pindu. Samuti sobivad seda teed minnes kaunistuseks humoorikad ja absurdsed tegelased nagu saabastega koerad, mantliga kassid, roosad hobused ja punnsilmsed robotid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles