EMT: kinkide ümbervahetamine on eestlastele võõras

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EMT avalike suhete juht Kaja Sepp.
EMT avalike suhete juht Kaja Sepp. Foto: Raivo Tiikmaa
EMT avalike suhete juhi Kaja Pino arvates on Taanis levinud kinkide ümbervahetamise komme eestlastele võõras ning loodetavasti jääbki see nii, sest kingivahetuspäev muudaks jõulud veelgi kommertslikumaks.

Pino ütles Tarbija24.ee`le, et EMT esindustest ostetud kinke üldjuhul ümber vahetada ei saa ja kui pakend avatud ning tšekki pole, siis kindlasti mitte.

«Eestlaste seas ei ole kinkide ümbervahetamine ka väga levinud komme ning mõte panna kingitusele ostutšekk kaasa, et kingitust saaks ümber vahetada, tundub pigem võõras,» lausus ta.

Kallimate kingituste puhul nagu mobiiltelefon või sülearvuti tehakse Pino sõnul enne ostu sooritamist ka täpselt selgeks, millist seadet saaja soovib.

Spetsiaalse kingivahetuspäeva ja ümbervahetamise võimaluse sisseseadmine nagu Taanis ei ole Pino arvates hea mõte. «Kaubanduslik kingivahetuspäev kõlab kui jõulude kommertsialiseerumise järgmine aste ja pigem loodaks, et meie ühiskond jätab selle etapi vahele.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles