Vaata, millised on kolm põnevat alkoholivastast algatust mujalt maailmast!

Sisuturundus
, reklaamartiklite toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pildipank

Eestis tänavu septembris juba 16. korda toimuva «Septembris ei joo!» algatusega sarnaseid kampaaniaid toimub ka mitmel pool mujal riikides. Neist võtavad osa miljonid inimesed ja tulemused on väga positiivsed.

Dry January Inglismaal

Kampaania toimub alates 2013. aastast ning kutsub üles loobuma alkoholist terveks jaanuarikuuks. Ülemöödunud aastal liitus kampaaniaga lausa kuuendik brittidest. Kuuajase alkoholipaastu järel tunnistasid ligi kolmveerand osalejatest, et nad säästsid raha; kaks kolmandikku ütlesid, et magasid paremini ja tundsid end energilisemalt ning pooled kaotasid kaalu.

Olemas on ka Dry January äpp. Algatus on nii mõjus, et paljud pubid ja söögikohad on sellega kaasa tulnud ning teevad jaanuaris sooduspakkumisi alkoholivabale õllele.

Tipaton Tammikuu Soomes

Soomes on aastakümnete pikkune traditsioon pidada jaanuaris alkoholipaastu. Liikumine sai alguse juba 1942. aastal ning läbi aastate võtab sellest osa ca miljon soomlast ehk viiendik elanikkonnast. Osalejad on küsitlustes öelnud, et sageli jätkavad nad alkoholipausiga ka veebruaris.

Osaletakse kõige sagedamini sooviga saada teada, kas suudan kuu aega ilma alkoholita vastu pidada. Et kaine kuu on jaanuaris, siis tihti on selles osalemise taga ka uusaastalubadused ja raha säästmine.

FebFast Austraalias

Kampaania kutsub loobuma veebruaris kuuks ajaks mistahes halvast harjumusest. See võib olla alkoholitarvitamine, suhkruga liialdamine, suitsetamine, sotsiaalmeediasõltuvus, pidev selfitamine või tüütu komme igale poole hilineda. Algatusega liitumine on seotud annetamisega ning kampaania tulu läheb Austraalia puudega laste toetuseks. FebFasti korraldatakse juba 11. aastat.

Liitu algatusega «Septembris ei joo!» https://septembriseijooks.alkoinfo.ee  ning proovi kuu aega kainet elu!

Kampaaniat  rahastab Euroopa Liit Euroopa Sotsiaalfondi toetuse andmise tingimuste «Kainem ja tervem Eesti» raames.

Copy
Tagasi üles