Grossi poe mannakreemis peitus ravimikapsel

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mannakreem.
Mannakreem. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Grossi Toidukaupade poest mannakreemi ostnud vanahärra leidis magustoidu seest ravimikapsli.

Ahtme poest soetatud maiuse karbi suuremalt jaolt tühjaks söönud vanahärra Vladimir Jereikini lusikas jäi toppama, kui roosa vahu seest tuli nähtavale mingi valge tükk, mis osutus lähedalt uurides arstiravimi kapsliks. «Kui seal mannakreemi sees oleks olnud raudnael, oleks ma selle välja visanud ja rahumeeli edasi söönud,» rääkis Põhjarannikule vanahärra, keda häiris ennekõike ootamatu toidulisandi koostis, mitte selle olemasolu karbis.

Mees läks tarbijakaitseametisse, lootes sealsete ametnike abiga kapsli koostist teada saada, kuid sealt saadeti teda edasi tervisekaitseinspektsiooni, kus öeldi, et kuna nemad uurivad laboratoorselt toitu, mitte toidu sees olevaid leide, siis tuleks mehel endal kapsli uuringud kinni maksma.

Härra oletab, et ilmsel sattus kapsel kreemi sisse, kui mõni töötaja liini ääres rohtu tahtis võtta. Grossi Toidukaupade Ahtme poe juhataja Riina Levol aga kinnitab, et töötajatel pole lubatud tsehhi ühtegi isiklikku asja kaasa võtta, pealegi pannakse kreemi karpidesse pritsiga ning see kapsel oleks sinna pritsi kinni jäänud.

Mehe kinnitusel soovib ta poe omanikult ning mannakreemi tootnud ASilt OG Elektra kirjalikku vastust kapsli koostise kohta. «Ma tahan teada, mis on selles kapslis – muu mind ei huvita,» nendib ta.

Ahtme poest rändas kapsel Rakveresse ASi OG Elektra kondiitritsehhi juhataja Antonina Vodja kätte, kes saatis kapsli laborisse ning lubas hakata tsehhis seletuskirju võtta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles