Aruanne: Eestlased on usinad postisaadetiste saatjad

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postisaadetis.
Postisaadetis. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Konkurentsiameti iga-aastasest postiteenuste valdkonna aruandest ilmneb, et 2017. aastal edastati Eestis saadetisi kokku 11,1 mln tükki, mis on võrreldes eelneva aastaga 16 protsenti rohkem ning suurim mahukasv, lausa üle 53 protsenti, toimus rahvusvaheliste riigist väljuvate saadetiste osas.

Kogu postiteenuste käibest (126 mln) moodustas kullerpostiteenus ligi 60 protsenti (74 mln), mille mahud on aastaga tõusnud ligi 30 protsenti. Nii siseriiklikult kui rahvusvaheliselt on Eestis mahult suurimaks teenuse osutajaks DPD. «Tänu Eesti inimeste järjest aktiivsemale e-poodlemisele on pakiveo teenus üha nõutum ning kasvu võib ennustada ka edaspidiseks,» märkis DPD Eesti tegevjuht Rainer Rohtla.«Kui veel arvestada, et praegu on Eestis kõikide füüsiliste kaupade ostudest netiostude osakaal 7,7 protsenti ning Euroopas on see keskmiselt 11,3 protsenti, siis on meil kasvupotentsiaali veel kõvasti.»

Rahvusvahelisi riigist väljuvaid saadetisi oli möödunud aastal kokku üle 1,3 miljoni saadetise ning see tähendab kasvu üle 53 protsendi varasema aastaga võrreldes. Siseriiklike saadetiste (7 mln) ja riiki saabuvate saadetiste arv (2,7 mln) kasvas vastavalt nelja protsendi ja 40 protsendi võrra. 

Konkurentsiameti aruandega saab tutvuda SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles