Heina hind tõuseb taevasse

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heinapall.
Heinapall. Foto: Marko Saarm / Sakala

Tänavune põud kujuneb Saaremaa karjakasvatajatele söödavarumises tõsiseks väljakutseks ning toob tõenäoliselt kaasa osa väikeste karjade vähenemise.

«Viimati oli ligilähedaselt sama põuane 2006. aasta, aga vist mitte nii hull kui selle aasta oma,» ütles Saaremaa põllumeeste liidu juht Tõnu Post Saarte Häälele ning lisas, et käimasolev teine niide on kõigi maakonna suuremate tootjate jaoks kujunenud väga lahjaks ning paljud loomakasvatajad peavad talvel sööta päris palju juurde ostma. Veel ei ole põud piimatoodangule märkimisväärset tagasilööki andnud, kuid peagi saab karjamaadel rohi otsa ning siis jääb piima kindlasti vähemaks.

Posti sõnul leidub põllumajandusettevõtteid, kes teevadki heina müügiks ja müüvad neile, kes paremini maksavad. Kui paaril varasemal aastal on Eestis suurel hulgal heina ostnud poolakad, siis nüüd on oma huvist põllumajandus-kaubanduskojale teada andnud rootslased.

Loe lähemalt Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles