Võltsija võttis juhiloa abil 38 000 krooni pangalaenu

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laenud..
Laenud.. Foto: Postimees.ee.

Identiteedivarguse ohvriks langenud Saaremaa mehe nimel avati pangas võltsitud dokumendiga konto ja võeti BIGist 38 000 krooni laenu.


Mees, kelle nimi on Oma Saare toimetusele teada, sai tema nimele võetud laenust teada, kui talle paar nädalat tagasi BIGist helistati ning öeldi, et ta ei ole oma laenu tagasi maksnud - tuli välja, et tema nimel on laenu võetud Tartus Lõunakeskuse BIGi kontorist, kuigi mees pole aastaid Tartusse sattunud.

Edasi selgus, et laenu võtmiseks oli esitatud juhiluba, kuid juhiloa number ei vastanud mehe enda juhiloal olevale numbrile.

Võltsitud juhiluba kasutati kolmel korral erinevates firmades: kurjategija oli kõigepealt käinud Hansapanga kontoris ning võtnud laenu saamiseks mehe konto väljavõtte, seejärel oli pahalane avanud Nordea pangas tema nimel uue konto ning võtnud BIGist laenu, mis kanti Nordea panga kontole, seejärel võeti paari päeva jooksul automaatidest kogu raha välja.

Nordea Panga Eesti kommunikatsioonijuht Kristel Peikel ütles, et antud juhul on tegemist keeruka juhtumiga, kus Nordea panga töötaja on omalt poolt kõiki reegleid täitnud ning olukorda saaks parandada vaid see, kui riik lubaks isiku tuvastamisel lisavõimalusi, nagu näiteks sõrmejälgede kontroll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles