Eesti õpilaste mobiilisokid pälvisid Norras tähelepanu

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edukas võistkond.
Edukas võistkond. Foto: Erakogu

Eesti parim õpilasfirma SOCKme osales 4.-7. augustini Euroopa õpilasfirmade võistlusel Norras ja jõudis 34 riigi konkurentsis viie parema hulka.


Tallinna 21. Kooli õpilaste Carl Erik Puskari, Kristjan Kangro, Karl-Alexander Sepa, Artur Luhaääre ja Airiin Kadakmaa õpilasfirma valmistab isikupäraseid mobiilisokke, mida kaunistavad Airiini joonistatud pildid ja portreed.

Isikliku portreega mobiilisoki on saanud õpilasfirmalt kingituseks ka Eesti president Toomas Hendrik Ilves. Portreega mobiilisokk saadeti võistluse käigus ka Norra kroonprints Haakonile.

Parim õpilasfirma selgus nelja vooru kokkuvõttes: võisteldi firma esitlusega ja müügioskusega ning vesteldi rahvusvahelise ettevõtjatest koosneva žüriiga. Enne võistlust esitati žüriile ka firma tegevusaruanne.

Võistluseks valmistusid õpilasfirma SOCKme noored intensiivselt: sõlmiti suuri müügitehinguid, Airiini käe all valmis uus firmastiil ning kõvasti nähti vaeva aruande viimistlemise, esinemise ettevalmistamise ja müügistendiga.

See vaev tasus end ära ja võistlus õnnestus suurepäraselt. JA Eesti direktori Epp Vodja sõnul tegi iga liige oma tööd maksimaalselt hästi: «Tugevas konkurentsis oli SOCKme oma firmastiili ja meeskonnatööga heas mõttes kõige silmatorkavam õpilasfirma.»

Euroopa parimaks õpilasfirmaks tunnistati Suurbritannia õpilasfirma Summit Enterprise - tooteks olid stiilsed pastapliiatid, millel lisaks kirjutamisele ka parfüümipihusti funktsioon.
Teise koha pälvis newQReation Taanist innovatsiooni eest QR-koodide ja nutitelefonide ühendamisel. Kolmandale kohale tuli Slovakkia firma, mis turustas pastaga täidetud hambaharju.

Sel aastal osalesid JA-YE õpilasfirma programmis 260 000 peamiselt gümnaasiumieas noort. 22. Euroopa õpilasfirmade võistlusel näitas oma firma tegevust ja saavutusi 180 noort ettevõtjat. Võistlust jälgis 600 inimsest 64 riigist.

Õpilasfirma SOCKme osavõttu Euroopa võistlustest toetasid haridus- ja teadusministeerium ning Ernst ja Young. Õpilasfirma liikmed rõivastas Baltika brändide esinduskauplus Moetänav. Õpilasfirmade programmi ja võistlust toetavad Swedbank ja EAS Euroopa sotsiaalfondist.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles