Uuring: naised ostavad kosmeetikat süütundest ja murest vabanemiseks

Ines Kuusik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilu Sõnum 2010, Eesti jumestajate meistrivõistlused.
Ilu Sõnum 2010, Eesti jumestajate meistrivõistlused. Foto: Toomas Huik

Baskimaa ülikoolis tehtud uuringust selgub, et inimesed ostavad kosmeetikat eelkõige emotsionaalsetel põhjustel, ehkki oluline faktor on ka kosmeetikatoodetes nähtav praktiline kasu.

Uuring viidi läbi näokreemide (toitvad, niisutavad, toonivad, kortsuvastased näokreemid) ja kehakreemide (toniseerivad ja tselluliidivastased) kasutajate seas, vahendab teadusuudisteportaal Science Daily.

Uuringu tulemustest selgus, et inimeste rahulolu kasutatud toodetest tulenes eelkõige emotsionaalsetest faktoritest, kusjuures kõige enam mõjutas rahulolu tekkimist «enese eest mittehoolitsemisega kaasnevast süütundest ja murest vabanemine».

Huvitaval kombel selgus uuringust, et enne kui kosmeetikatoodete tarbimisest tekib nimetatud põhjusel positiivseid emotsioone, tuleb esmalt tekitada negatiivseid emotsioone, näiteks muret või rahulolematust oma välimuse suhtes.

Kokku osales uuringus 355 naist vanuses 18-50.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles