Hommikul ei toiminud pankadevahelised maksed

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Panga pankadevaheliste arvelduste saal.
Eesti Panga pankadevaheliste arvelduste saal. Foto: Toomas Huik

Täna hommikul ei käivitunud Eesti Panga kaudu liikuvad kommertspankade vahelised siseriiklikud jaemaksed ja üle-euroopalised kiirmaksed.


Praeguseks on probleem lahendatud ja esimesed pankadevahelised jaemaksed arveldab keskpank eeldatavasti keskpäeva paiku.

Hommikul ei käivitunud korralikult Euroopa piiriüleste kiirmaksete süsteem TARGET2, eurosüsteem (euroala riikide keskpangad ja Euroopa Keskpank) on probleemi lahendanud ja praegu töötab TARGET2 tavapärasel kombel.

Esmaspäeva hommikul toimunud TARGET2 tõrke tõttu ei töötanud ka süsteemi Eesti osa TARGET2-Eesti. Johtuvalt ei töötanud Eestis ka pankadevahelised siseriiklikud jaemaksed, kuna kommertspangad ei saanud kanda Eesti Pangale üle tagatisraha, mis on vajalik pankadevaheliste jaemaksete arveldamiseks.

Praeguseks on kommertspangad kandnud Eesti Pangale üle tagatisraha ning käimas on kommertspankade saadetud jaemaksete maksejuhiste töötlemine. Esimesed jaemaksed peaksid laekuma eeldatavasti keskpäeva paiku.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles