Kurgiskandaal kahandab ka eestlaste kurgiisu

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa haiguspuhang mõjub ilmselt positiivselt kodumaiste kurkide müügile.
Saksamaa haiguspuhang mõjub ilmselt positiivselt kodumaiste kurkide müügile. Foto: Urmas Luik

Selveri ja Maxima poekettide müüginumbrid osutavad sellele, et Hispaania-Saksamaa kurgiskandaal on mõjutanud ka meie inimeste ostukäitumist ja isu kurkide järele.

«Kindlasti mõjutasid surmajuhtumid importkurkide ostmist, kuid täpselt selle mõju suurust ei saa hinnata, sest me eemaldasime Hispaania kurgid müügilt,» ütles Maxima avalike suhete juht Erkki Erilaid.

Maxima lasi eelmisel nädalal ajutiselt müügilt kõrvaldatud Hispaania kurkidel teha täiendavaid kontrolle. Tänaseks on analüüside tulemused käes ja teada, et kurkidega on kõik korras. Seetõttu on Hispaania kurgid Maxima lettidel ka tagasi. «Lähipäevad näitavad, kas nende tarbimine taastub, kuid kindlasti eelistavad tarbijad siiski kohalikke kurke,» lisas Erilaid kommentaariks.

Selverites on Hispaania kurkide müük viimase paari nädala jooksul langenud neljandiku võrra. «Võrdlesime ajavahemikke 18.-24. mai ning 25.-31. mai. Eesti kurkide müük jäi kahe nädala võrdluses samaks, Hispaania kurkide müük langes 25 protsendi võrra,» täpsustas poeketi avalike suhete juht Annika Vilu.

Mõlemas poeketis on müügil ka kodumaised kurgid ning nende müük on ilmselt skandaali tõttu tõusuteel. Maxima on kodumaiste kurkide hoogsamale müügile kaasa aidanud ka hinnaalandusega.

«Et klientidel oleks valikut ja kellelgi kurgid ostmata ei jääks, müüme hetkel Luunja kurke kampaaniahinnaga 1,49 eurot kilo, mis on vägagi konkurentsivõimeline hind ja mida ostjad praeguses olukorras ka selgelt eelistavad,» märkis Erilaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles