Kolibakteriga kurgid võisid pärineda ka Hollandist

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurgid.
Kurgid. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Saksa võimud on kindlaks teinud, et kolibakteri nakkuse vallandanud kurgid on pärit kahest Hispaania provintsist. Samuti võib osa saastunud kurkidest olla Hollandi päritolu.

Kolibakteriga kurkide päritolukohana ametlikult kinnitatud Hispaania piirkonnad on Almeria ja Malaga. Hollandit arvatakse olevat kolmas allikas, vahendasid ERRi raadiouudised.

Haigusjuhte on lisaks Saksamaale registreeritud ka Rootsis, Taanis, Suurbritannias ja Hollandis. Terviseameti esindaja kinnitas eile õhtul, et vähemalt Rootsis on nakatunud vaid need inimesed, kes viibisid hiljuti Saksamaal.

Samuti polnud siinsel veterinaar- ja toiduametil alust kahtlustada, et meie poodide lettidel müüdavad importköögiviljad oleksid inimeste tervisele mingil moel ohtlikud. Siiski soovitas ameti esindaja kurke ja muid vilju enne tarvitamist korralikult pesta ja vajadusel koorida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles