Millised kaubad on kasutatud asjade järelturul kõige populaarsemad?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasutatud riiete müügist leiab hulganisti vanu lasteriideid, kuid neile on suhteliselt väike nõudlus.
Kasutatud riiete müügist leiab hulganisti vanu lasteriideid, kuid neile on suhteliselt väike nõudlus. Foto: Erika Eros / PantherMedia / Erika Eros

Kasutatud asjade järelturul on kõige suurem pakkumine naiste riiete ja jalanõude kategoorias, kuid millised kaubad tegelikult ostjaid huvitavad?

Kui plaanid ise lähiajal mõned seismajäänud riided uuele ringile ehk taaskasutusse saata, siis on hea teada, milliseid neist võib ka edu saata. Yaga veebikaubamaja reastas müükide statistika põhjal kaubad, mis jõuavad edukate müükideni keskmisest kiiremini.

1. Blogijate kaubad

Blogijate kaup on ostjate seas alati populaarne ning parimad tooted müüakse läbi vähem kui ööpäevaga. Populaarsuse põhjuseid võib otsida moetrende jälgivate blogijate sotsiaalmeedia jälgijaskonna suurusest ja meisterlikult tehtud tootefotodest. Diivanile visatud dressipükse blogijate e-poodidest naljalt ei leia, küll aga oskuslikult stiliseeritud muid moekaupu, mida kutsutakse uudistama ja ostma ahvatlevate Insta-storydega. Kui ise blogija ei ole, siis võib eeskujuks võtta blogijate kvaliteetsed tootefotod ja aktiivse sotsiaalmeedias turundamise meetodid.

2. Brändid — Nike, Adidas ja ZARA

Kui muidu otsivad ostjaid häid pakkumisi ja eriti soodsaid hindu, siis brändikauba eest ollakse valmis maksma ka kõrgemat hinda. Kõige kiiremini müüvad uueväärsed NIKE ja Adidase jalanõud, mille hind võib isegi kasutatuna küündida üle 50 euro. Populaarsuselt järgmised on ZARA moekaubad ning tooted erinevatest hinnaklassidest sellistelt brändidelt nagu Vans, Guess, Calvin Klein ja H&M.

3. Nahktagid ja -kotid

Nahktagid on lihtsalt nii universaalsed ja sobivad meie kliimas kandmiseks praktiliselt aastaringselt. Hästi lähevad müügiks erivärvilised, valged ja punased tagid, rääkimata klassikalistest mustadest eksemplaridest. Lõige ja stiil ei olegi niivõrd olulised, kuid kui tagi on hästi hoitud ja selle hind jääb alla 15 euro, leiab see paari päevaga uue õnneliku omaniku. Hea hinnaga hästi hoitud nahkkotid sh nii käekotid kui ka rahakotid, on samuti ostjate seas populaarne kaup.

4. Sisustus- ja kodukaubad

Ostjate seas koguvad järjest enam populaarsust igasugused hea hinnaga vaasid, kujukesed, küünlajalad ja muud sisustuskaubad, mis muudavad kodu või kontori kaunimaks. Selles kategoorias on veebilehel kõige populaarsem Jenny Kruse heategevuspood, kust tehtud iga ostuga toetad samanimelist ajaloolist puust purjekat, mis asub Pärnu sadamas. Kodukaupade hulgast lähevad müügiks veel heas korras ja soodsa hinnaga triikrauad, tolmuimejad ja näiteks iluvaldkonda kuuluvad juuksekoolutajad.

5. Kosmeetika- ja ilutooted

Mõnikord saad kingiks kalli parfüümi, mis peale paari korda kasutust ei leia. Samamoodi võib juhtuda ka lauvärvipaleti, kehakreemi või põsepunaga, mida kunagi kasutama ei hakkata. Selle asemel, et uueväärsed ilutooted kurvalt sahtlisse oma realiseerimistähtaega ootama jätta, peaksid need hea hinnaga müügile panema. Kindlasti ei ole mõtet juba pakist välja võetud ja proovitud parfüümi täishinnaga müüa, kuid hea hinnaga parfüümid leiavad kiirelt sobiva ostja. Samuti võid sarnased tooted kokku panna ja müüa neid komplekti hinnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles