If hüvitas aprillis ka 34 lemmikloomaga seotud kahju

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka lemmikloomadega juhtub õnnetusi.
Ka lemmikloomadega juhtub õnnetusi. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Ehkki aprillis registreeris If kindlustus endiselt kõige rohkem sõidukikahjusid,  hüvitati sel kuul ka 34 koera ja kassi kindlustusega seotud kahju ning kahel korral korvati omanikule isegi tema lemmiklooma kaotus.


Loomakahjude puhul olid põhjusteks lemmikutega aset leidnud haigestumised ja õnnetused. Kahele lemmikloomaomanikule hüvitati koguni nende hukkunud neljajalgne sõber.

Enim oli siiski sõidukikahjusid. Aprillis maksis If oma klientidele 2412 kahjujuhtumi eest 3,34 miljonit eurot hüvitisi. Aastaga on hüvitatud kahjude arv kümnendiku võrra kasvanud.

Sõidukikahjud moodustasid kõikidest kahjudest 72 protsenti ning nende koguarv kasvas aastaga 16,5 protsendi võrra. Enim, ligi 37 protsenti kasvas seejuures liikluskahjude arv.

«Kindlasti mõjutab liikluskahjude arvu asjaolu, et kevade saabudes alustavad sõitmist inimesed, kes iga päev autoroolis pole istunud. Samuti juhtub nii mõnigi õnnetus teeaukude vahel laveerimise tõttu,» ütles If Kindlustuse sõidukikahjude osakonna juht Taavi Kiibus.

Registreeritud kaskokahjudest moodustasid 42 protsenti klaasikahjud ning 21 protsenti olid põhjustatud otsasõidust loomale või muudele objektidele. Sarnaselt eelmise aasta aprilliga on suurenenud pargitud sõidukitele otsasõitmisega seotud kahjud märtsiga võrreldes 28,2 protsenti.

Varakahjude hüvitisi maksti aprillis välja 720 000 euro ulatuses. Enim kahjusid põhjustas torustikest välja pääsenud vesi, millele järgnesid sageduselt vargus ja vandalism ning tugevast tuulest tingitud kahjud.

Reisikahjusid registreeriti eelmisel kuul kokku 215. Nendest 40 protsenti moodustas reisitõrge, 31 protsenti ravikulud ning 23 protsenti pagasikahju. Eriti torkasid aprillis silma pagasi vargused. Reisikohvrid on langenud varaste küüsi nii rendiautodes kui ka mujal, kus need on järelevalveta jäänud.

«Paneme kõigile reisijatele südamele, et oma pagasit tuleks eriti Euroopa suurlinnades väga hoolikalt jälgida. Kindlasti ei tohiks kohvritesse jätta passe ja muid reisidokumente,» sõnas If Kindlustuse vanemkahjukäsitleja Kadri Puna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles