Miks ei tohiks nõusid enne nõudepesumasinasse panekut loputada

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kraabi suuremad toidujäägid taldrikult prügikasti ja pane see järel taldrik loputamata nõudepesumasinasse. Nii säästad nii raha, loodust kui ka aega.
Kraabi suuremad toidujäägid taldrikult prügikasti ja pane see järel taldrik loputamata nõudepesumasinasse. Nii säästad nii raha, loodust kui ka aega. Foto: Craig Robinson / PantherMedia / Craig Robinson

Nõude pesemine on üks nendest liigutustest, mida inimesed teevad automaatselt – suurem mustus maha loputatud, nõu nõudepesumasinasse. Tegelikult, ei ole vaja nõusid enne masinasse panekut vaja loputada, vahendab Today.

«Uskuge või mitte, aga tegelikult on hoopis kasulikum, kui inimesed ei loputa oma nõusid enne nõudepesumasinasse panemist,» sõnas nõudepesuvahendeid müüva Procter & Gamble teadlane Morgan Brashear. Tema sõnul on enamikel uutel nõudepesumasinatel sees sensorid, mis arvutavad välja, kui palju aega peaks kuluma, et nõud saaksid täielikult puhtaks. Seda ka siis, kui kasutad «Normal» režiimi.

«Eelpesu vesi eemaldab kõik üleliigsed toidujäägid täpselt samal moel nagu oleksid sina seda teinud kraanikausis nõusid loputades,» sõnas ta tuues näiteks taldrikult ketšupi maha loputamise enne nõudepesumasinasse panekut. Osade nõudepesumasinate puhul võib aga juhtuda, et kui kõik nõud peale ühe on eelnevalt loputatud, siis valib masin automaatselt kergema režiimi , mistõttu ei tule raskesti eemaldatavad plekid nii kergesti maha.

Nõudepesumasinat ei tohiks aga prügikastiga segamini ajada. Kui sul on taldrikul asjad, mis võivad tekitada ummistusi, siis tuleks nad enne masinasse panekut prügikasti visata. Ühtlasi tuleks aeg-ajalt nõudepesumasina filtrit puhastada, et hoida masina puhtana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles