Kuidas pesta vannirätikuid nii, et nad jääksid pehmeks?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rätikud.
Rätikud. Foto: Mythja Photography/PantherMedia / Mythja Photography

Pole midagi mõnusamat, kui pärast pesemist end mähkida sooja pehmesse vannirätikusse.

Vannirätikuid tuleb üsna sagedasti pesta, et vältida neis bakterite vohamist, vahendab news.com.au. Kahjuks jäävad need tihti pärast masinpesu hoopis karedaks ja ebameeldivaks.

Interjööriekspert Rachel Coheni sõnul võib karedate vannirätikute põhjuseks olla nende pesemisviis. Coheni soovitused, et rätikud jääksid pehmeks:

Ära proovi arvata, kui palju pesuvahendit peaksid kasutama

Paljud inimesed panevad pesuvahendit silma järgi, mis enamasti tähendab seda, et rohkem, kui on vaja. Cohen soovitab jälgida kasutusjuhendit ja panna täpselt nii palju, kui soovitatakse, muidu ei suuda pesumasin vahendit rätikust välja loputada.

Kasuta külma vett

Sa võid kasutada rätikute pesemiseks sama temperatuuriga vett, mida riiete ja voodilinade puhul, aga see ei ole rätikutele kõige parem. Proovi parem külmas vees rätikuid pesta, sest see aitab Coheni sõnul pesus kokkutõmbamist ning säilitab rätiku värvi.

Väldi pesupehmendit

Pesupehmendi kasutamine on ahvatlev, sest see võiks rätikud pehmed hoida, kuid tegelikult rikub hoopis rätiku veeimavusvõimet.

Ära kuivata üle

Väldi rätiku ülekuivatamist. Võta rätik kuivatist välja enne, kui ta täiesti kuivaks saab ja lase tal rippudes kuivada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles