Piltuudis: viiner pole lihatoode

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taimne vorst ja Taimsed viinerid Kristiine Prismas.
Taimne vorst ja Taimsed viinerid Kristiine Prismas. Foto: Mihkel Maripuu

Rahvasuus on käibele läinud tõdemus, et viiner pole mingi lihatoode. Selle üle, kas see vastab tõele või mitte, võib muidugi vaielda, kuid hiljuti ilmus poelettidele toode, mis seda tõdemust justkui kinnitab.

Jutt käib Taimsetest viineritest, mis jõudsid näiteks Prisma poeketis müügile mõne nädala eest. Poe kinnitusel ostetakse neid ja samasse sarja kuuluvat Taimset vorsti üsna usinalt, põhjuseks ilmselt uudishimu.

Uudishimu sundis taimseid lihatooteid proovima ka meie toimetust. Välimuselt ei erine taimsed viinerid ja vorstid tavalistest, samuti on sarnane lõhn. Hamba all ei jää erinevus aga märkamata – tekstuur ja maitsenüansid on tavaliste vorstide-viineritega harjunud inimese jaoks veidi kummalised.

Siiski leiab foorumitest ja sotsiaalvõrgustikest postitusi, kus taimseid viinereid kiidetakse. Kui lugeda pakendit, siis on tegemist «suurepärase alternatiiviga harilikele viineritele». Plussina on pakendil veel märgitud, et näiteks kurja kolesterooli neis pole.

Samuti kinnitab pakend, et tegemist on «täielikult» taimse tootega – peamisteks koostisosadeks on vesi, sojavalk, õli, nisuvalk ja maisitärklis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles