Hinnatõus paneb saarlase toidupoes rohkem valima (1)

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poelett.
Poelett. Foto: PEETER K

Kallinenud mootorikütus ja kasvanud tarbijahinnaindeks tõid kaasa kõrgemad hinnad kauplustes, see paneb Eestis madalaimat keskmist palka saavad saarlased poes rohkem valima.

Olenemata 500 euroni tõstetud maksuvabast miinimumist, millest peaksid võitma eelkõige madalapalgalised töötajad, kipub kõiksugu muu hinnatõus need mõnikümmend eurot ära nullima, vahendab Meie Maa.

Maxima Eesti kommertsdirektor Kristina Mustonen põhjendas toiduainete kallinemist tarbijahinnaindeksi tõusuga. Võrreldes 2017. aasta jaanuarikuuga on selle aasta jaanuar toonud tarbijahinnaindeksis 3,5-protsendilise kasvu.

Iga päev poes käiva ja pere kohta keskeltläbi 500–600 eurot kuus toidu peale kulutava kuressaarlase Tiia sõnul on Saaremaa kauplustes kõik toiduained kallimaks läinud ja näiteks maksavad saare tooted pealinnas hoopis vähem.

Hinnatõusu põhjustest loe lähemalt Meie Maast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles