Eesti pangad eelistavad MasterCardi Visa kaardile

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pangakaardid. Pilt on illustratiivne.
Pangakaardid. Pilt on illustratiivne. Foto: Claudio Divizia / PantherMedia / Claudio Divizia

Kuigi nii MasterCard kui ka Visa on rahvusvaheliselt tunnustatud kaardimaksevõrgud, eelistavad Eesti pangad neist vaid üht – MasterCardi.

Swedbanki kommunikatsioonispetsialisti Maare Uue sõnul pakub nende ettevõte oma klientidele küll Visa kaardiorganisatsiooni pangakaarte eraisikutele näiteks Visa Platinum krediitkaart ning äriklientidele krediitkaart ja kuldkrediitkaart), kuid avalikult on valikus siiski MasterCardi kaardid. «Swedbanki strateegiliseks partneriks pangakaartide alal on MasterCardi kaardiorganisatsioon,» sõnas Uus. «Kuna MasterCard on meie peamine partner, siis tihedam koostöö annab meile paremad võimalused kaardisüsteemide arendamiseks tulevikus.»

Uue sõnul on nii MasterCard kui ka Visa on võrdselt tugevad brändid ning mõlemad kaardiorganisatsioonid pakuvad kvaliteetset teenust, samuti on need võrdselt levinud ja neid aktsepteeritakse üle maailma.

SEB kommunikatsioonijuhi Julia Piilmanni sõnul saab ka SEBst endiselt tellida Visa kaarte, kuid nende põhipartner on MasterCard.

LHV kommunikatsioonijuhi Priit Rumi sõnul on LHV valinud oma kaarditeenuse partneriks Mastercardi, sest sellel on meie regioonis olulisem ja aktiivsem roll ning mis pakub kaarditeenust headel tingimustel. «LHV klientide hulgas on nõudlus VISA kaartide järele vähene ja seetõttu ei ole olnud seni otstarbekas teist teenusepakkujat lisada,» sõnas Rum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles