Ebameeldiv üllatus: veganid tormasid liharestorani röökima (8)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veganite protest New Yorkis.
Veganite protest New Yorkis. Foto: Albin Lohr-Jones/Albin Lohr-Jones/Sipa USA

Mitmekümnest veganist koosnev protestigrupp tormas Melbourne'is liharestorani, karjudes sloganeid läbi valjuhääldi ja ärritades kliente.

Grupp veganitest protestijaid tormas laupäeval õhtul Melbourne'is liharestorani, skandeerides valjuhääldites kaudu lööklauseid ja karjudes klientide peale, vahendab news.co.au.

35 aktivisti Direct Action Everywhere Melbourne ja Melbourne Cow Save Animal Liberation Army rühmitustest sisenesid Rare'i liharestorani, et «kõnelda loomade eest seal, kus nende surnukehi süüakse».

Facebooki postitatud videost on näha gruppi protestimas restorani kahel korrusel umbes 25 segaduses oleva kliendi ümber, kes sõid parasjagu restoranis õhtust.

«Selleks, et tuua ühiskonda muutust, peame vaidlustama praeguseid tõekspidamisi ja sundima inimesi võtma pooli – rõhumist või õiglust, julmust või kaastunnet,» sõnas ühe grupeeringu juht Facebookis. «Pole olemas humaanset viisi kellegi tapmiseks, kes ei taha surra.»

Rare liharestorani juhataja Arryanne McIntosh sõnas, et grupil olid kaasas valjuhääldid ja nad kordasid oma propagandat ja muid sloganeid seoses liha tarbimisega.

«Nendega oli raske kommunikeerida,» ütles juhataja. «Küsisin, kes nende juht on ja nad vastasid, et nad kõik on. Me proovisime nendega rääkida, aga nad olid üsna üleolevad ja karjusid meist üle.»

McIntosh sõnas, et töötajad kutsusid politsei, kel kulus 15 minutit kohale jõudmiseks. Naise sõnul oli tegu väga murettekitava olukorraga nii klientidele kui töötajatele. Töötaja sõnul topiti klientidele kaameraid näkku, kuigi nad palusid, et neid ei filmitaks.

Politsei sõnas, et nende arvates võib sarnaseid protestiaktsioone veel esineda ja parim viis reageerida, on korrakaitsjatele helistada. Vaata allolevas videost, milline nägi protest välja.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles