Jaanuari ostukorv: millised hinnad tõi kallinev uus aasta?

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ostukorv.
Ostukorv. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Uus aasta tõi kaasa mitmeid maksumuudatusi ja hinnatõuse ning poodides vähem raha kulutada soovivatel inimestel on hea teada, et Grossi kauplustes on jaanuari odavaim ostukorv.

Möödunud aasta soodsaima ostukorvi rajal jätkab jaekett Grossi toidukaubad, mis pakub algava aasta esimesel kuul kaupa kõige soodsamalt. Juurviljade valik on Grossi kaupluses aga kõige odavam. Samas tasub mainida, et nende A+ suurusega poes puudusid kaks otsitud toodet – nektariin ja arbuus, mis langetasid natuke ostukorvi hinda. Odavuselt teisele kohale platseerunud Maximas, kus puudusid samuti nektariin ja lisaks tume ploom, maksab ostukorv aga ligi paar eurot rohkem.

Kalleim ostukorv on Selveris, kus kõige suurem hinnaerinevus võrreldes teiste poodidega on banaani kilohinnal. Selveris maksab banaanikilo 3,49 eurot, aga teistes poodides jääb kilo hind umbes 1 euro kanti. Tasub aga mainida, et Selveris on müügil kõige odavam pakk võid soodushinnaga 1,29. Kalliduselt teisele kohale jäänud Prisma ostukorv maksis 48,03 eurot ja vahe Selveri ostukorviga on ligi 6,5 eurot. Samas tasub märkida, et mõlemas jaeketis olid olemas kõik otsitud tooted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles