Talivilja saagikus kannatab Eesti muutlike ilmastikuolude tõttu

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud vihmane sügis ei võimaldanud paljudel teraviljakasvatajatel soovitud hulgal talivilja külvata.
Möödunud vihmane sügis ei võimaldanud paljudel teraviljakasvatajatel soovitud hulgal talivilja külvata. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Oktoobri lõpus teraviljatootjate seas tehtud uuringus vastasid ettevõtted, et kavatsesid külvata 83 584 hektarit talivilja, kuid tegelikult sai külvatud vaid 64 protsenti plaanitust.

Teraviljakasvataja Ivo Eenpalu sõnul on külmade ja vihmaste ilmade tõttu talivilja olukord keeruline, vahendavad ERR Uudised.

«Kõike planeeritud talivilja ei õnnestunudki külvata. Nii sellepärast, et maa oli liiga pehme kui ka sellepärast, et ei jõudnud eelnevat vilja õigeaegselt koristada,» ütles Eenpalu.

Kuna sügiskülvide hilinemine on muutnud ka talivilja talvitumise riskantsemaks, ei pruugi külvatud taliviljad järgmisel aastal korralikku saaki anda ja kui tavaliselt peaks talivili külvatud saama septembri lõpuks, siis Eenpalu sõnul külvati talivilja sel aastal veel ka oktoobri alguses.

Loe lähemalt ERR Uudistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles