Tarbijad tagastavad tänavu 90 miljardi dollari väärtuses kinke

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kink.
Kink. Foto: Joe Maher / Caters News/Caters News Agency

Tehnikaettevõtte hinnangul tagastatakse tänavu ligi 90 miljardi dollari väärtuses jõulukinke, millest paljud rändavad otse prügikasti.

Igal rõõmsal pühadehooaja tulemusi kajastaval lool on ka teine pool – mure tagastatavate kinkide pärast. Business Insider vahendab tehnikaettevõtte Optoro hinnangut, et pärast pühi tagastatakse tänavu ligemale 90 miljardi dollari väärtuses kinke.

Nendest kinkidest jõuavad riiulitele tagasi ainult pooled kaubad. Ülejäänud poolest veerand saadetakse tagasi tootjale ja teine veerand, mis tagastati kas avatud või kahjustatud pakenditega, müüakse likvidaatoritele või odavmüügiga tegelevatele kauplustele.

Paljudel juhtudel on odavam edasimüüjal lihtsalt tagastatud kaup minema visata, kui tegeleda tagastamise protsessiga. Eeldatavalt visatakse Inglismaal minema iga aasta umbes viie miljoni naela väärtuses tagastatud kaupu.

Paljudel juhtudel võtavad tagastamise rahalise hoobi vastu edasimüüjad. Veebipoodidest ostetud kauba puhul maksab ostja ise tagastuse eest ja seejärel läbib kaup sama tsükli nagu iga teine tagastatud asi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles