Üks Saaremaa alevik saab ülikiire interneti

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Optilised kaablid.
Optilised kaablid. Foto: ALESSANDRO BIANCHI/REUTERS

Telia alustas Orissaares interneti püsivõrgu moderniseerimisega, mille tulemusena kaetakse alevik järgmise aasta märtsiks kiire ja tänapäevase internetiga.

«Tegu on üsna mahuka projektiga, mille käigus vahetatakse ligi 200 Orissaare hoones välja senised vaskkaablid ja asendatakse need optilise võrguga,» rääkis Telia Eesti AS-i meediasuhete juht Raigo Neudorf. «Selle tulemusena on Orissaare elanikel juba õige pea võimalik hakata kasutama Telia koduinterneti teenust, mille kiirused ulatuvad 1 Gbit/s-ni. Orissaare senise vasevõrgu Telia sulgeb,» vahendab Saarte Hääl.

Tööde käigus viiakse kiirele internetiühendusele kõik Orissaare hooned, kus praegu Telia internetiteenust kasutada saab. Telia Eesti võrgu ja infrastruktuuri arenduse valdkonna juhi Toivo Praakeli kinnitusel on Orissaares tehtavad tööd osa ettevõtte laiemast internetivõrgu moderniseerimise programmist, mille käigus nüüdisajastatakse enam kui 100 000 kliendi koduühendust. Programm kestab 2020. aastani ja peaks tagama kõigile Telia klientidele internetiühenduse kiiruse vähemalt 100 Mbit/s.

Loe lugu Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles