Kuidas valida targalt õige energiamüüja ja -pakett?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elektrihind.ee

Energiaturul on viimaste aastate jooksul nii mõndagi muutunud ning selleks, et terve pere energiakuludelt kõige rohkem säästa, tasub oma teenusepakkujad põhjalikumalt üle vaadata.

Alexela Energia juhatuse esinaine Maria Helbling selgitab, et sarnaselt telekommunikatsiooni-maastikule, on ka energia vallas tekkinud võimalus eri liiki energiakandjaid osta sama pakkuja käest ning seega ka paremat hinda kaubelda. «Neid samu energialiike, mida üks majapidamine tarbib – elekter, maagaas, autokütus ja balloonigaas – saab ühe paketi raames  parema hinnaga osta ja kokkuvõttes tuleb hind inimese jaoks igal juhul soodsam,» sõnab Helbling.

Ta toob välja neli soovitust, millest juhinduda koduse energiatarbimise analüüsi tegemisel.

  1. Mõtle läbi erinevate kasutatavate energialiikide tüübid. Ehk et mida ja kui palju pere ühe kuu jooksul tarbib?
  2. Seejärel vaata üle, kellelt neid ostetakse. Kas praegune valik on kõige otstarbekam?
  3. Kindlasti tasub tutvuda võimalike alternatiividega. Näiteks gaasi- ja elektrituru pakettide võrdluseks kasuta gaasihind.ee ja elektrihind.ee portaale.
  4. Kõige lõpuks otsusta ja tee just see enda majapidamisele kõige parem valik.

Neid küsimusi ning enda ettevõtte eeliseid silmas pidades on Alexela pannud kokku spetsiaalse kodupaketi, kus ühel majapidamisel on võimalik osta kõik erinevat liiki igapäevased energiateenused ja -tooted samast kohast.

Kodupaketiga saab inimene gaasi ja elektri turuhinnaga, millele ei lisandugi marginaali, ehk marginaal on 0 eurot. Paketil on aga kuutasu – elektri puhul 1,90 ja gaasi puhul 2,90 eurot. Lisaväärtusena saab autokütust 3,4 sendi võrra ning balloonigaasi 10% võrra odavamalt võrreldes tavapärasega. Kogu maksmisprotsessi teeb palju mugavamaks asjaolu, et ühel arvel on nii elektri- kui gaasiarve summa.

«Selline läbipaistev toode tundub kliendi suhtes kõige ausam,» arvab Maria Helbling ning tõdeb, et kui väikese tarbimisega kliendile ei pruugi kuutasuga pakett soodsam tulla, siis kõige suuremat säästu saavad kindlasti need pered, kus sõidetakse palju autoga ning kus näiteks köetakse tuba elektri või gaasiga. Nii et kokkuvõttes tasub igal juhul läbi mõelda, kus võiks peidus olla just sinu kodu kõige suurem sääst.

Foto: Gaasihind.ee

Vaata ka: www.gaasihind.ee ja www.elektrihind.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles