Ainus koht maailmas, kus McDonald'sist saab ka veganiburgerit, asub meist 264 kilomeetri kaugusel

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
McDonaldsi toit
McDonaldsi toit Foto: SCOTT OLSON/AFP/Scanpix

Kiirtoidugigant McDonald's on asunud testima uut liiki burgerit veganitele ja ainus koht, kus seda praegu osta saab, on McDonald'si Tampere söögikohad Soomes. Kohalikud veganid on selle otsuse üle väga õnnelikud ja ütlevad, et see on ideaalne proovikeskkond.

Alates 4. oktoobrist on võimalik viies Tamperes asuvas McDonald'si söögikohas osta ka veganiburgerit McVegan, vahendab Yle. Tegemist on uusima lisandusega kiirtoidugigandi menüüs, mida ettevõte soovib senisest veganisõbralikumaks muuta. Tampere on ainus koht maailmas, kust seda praegu osta saab.

McVegani burger sisaldab sojaburgerit, mida hoitakse, praetakse ja valmistatakse teistest toodetest eraldi, kindlustamaks, et toode ei puutu kokku mitte millegagi, mis on loomset päritolu. Sellele on lisatud sinepit, ketšupit, sibulat, kapsast, tomatit ja selleks otstarbeks valmistatud munavaba McFeasti kastet. 

Kuigi katseperiood on jõudmas alles poole peale, on McDonald'si kiirtoidukohtade Soome juht Mikko Salminen uue toote suhtes väga optimistlik. «Minu hinnangul muutub see väga populaarseks,» märkis Salminen. Tema sõnul on klientide tagasiside olnud väga toetav ning söögikohtadesse on tulnud ka kliente, kes on just seda uut liiki burgerit proovima tulnud.

Tampere söögikohtade katseperiood lõpeb novembri lõpus. Seejärel analüüsib kiirtoidugigant perioodi tulemusi, hindamaks, kas McVegan burgeril saab olema ka pikemat tulevikku. Tampere valiti proovimiskohaks Salmineni sõnul aga nii linna suuruse kui ka McDonald'si söögikohtade arvu tõttu.

«Meil on väikeses piirkonnas mitu söögikohta, mistõttu saame koguda tagasisidet erinevatelt klientidelt,» põhjendas soomlane. Samas pakub Soome veganite liidu president Sari Komulainen, et Tampere valiti proovikohaks seetõttu, et linnas on väga tugev veganite kogukond. «Nad juhivad kogu Soome veganiliikumist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles