SmartPOST avas pühade eel viis uut pakiautomaati

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itella avas Eestis viis uut pakiautomaati.
Itella avas Eestis viis uut pakiautomaati. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Itella SmartPOST avas novembri esimeses pooles üle Eesti viis uut pakiautomaati. Tehtud prognoos näitab, et nii novembris kui ka detsembris ületavad pakimahud eelmise aasta näitajaid ning ees ootab rekordilise pakimahuga aasta lõpp.

Kui oktoobris kasvasid ettevõtte pakimahud võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 11 protsenti, siis novembriks prognoositakse kasvu 13 protsenti ning detsembris veidi alla selle.

«Tavapäraselt saab igal aastal just oktoobris pakkide tellimine hoo sisse ning mõningane rahunemine toimub alles jaanuaris,» ütles Itella SmartPOSTi müügi- ja turundusdirektor Alice Vergi. Samal ajal kui pakimahud kasvavad, siis saadetavate pakkide suurused pigem kahanevad. «Aina enam tehakse e-kaubanduses väikeseid emotsioonioste ning lõviosa saadetistest moodustavad pisipakid».

Kantar Emori poolt Eesti inimeste seas läbi viidud uuringust selgub, et 83 protsenti vastanutest on viimase kuue kuu jooksul pakiautomaadi vahendusel mõne paki saatnud või vastu võtnud. Uuring kinnitab sedagi, et pakiautomaat on Eesti inimeste seas ülekaalukalt kõige populaarsemaks vahendiks pakkide saatmisel kui ka vastuvõtmisel.

Vastavatud viis pakiautomaati asuvad Jõgeva Pae Konsumis, Tartu Kaubamajas, Kuusalu Grossi Toidukaubad kaupluses, Tallinna Tähesaju Selveris ning Tallinna Marja Grossi Toidukaubad kaupluses. Kokku on Itella SmartPOSTil Eestis 96 pakiautomaati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles