Rimi müüs salmonelloosinakkusega pelmeene

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rimis müüdavad salmonelloosinakkusega pelmeenid.
Rimis müüdavad salmonelloosinakkusega pelmeenid. Foto: Rimi

Eesti veterinaar- ja toiduamet tuvastas Rimis pistelise kontrolli käigus pelmeenipakist «Pelmeenid sea-veiselihaga Rimi 400g» salmonelloosinakkuse.

«On väga kahetsusväärne, et salmonelloosinakkusega pelmeenid Rimi lettidele jõudsid,» sõnas Rimi avalike suhete juht Katrin Bats. «Hetkel oleme nende pelmeenide müügi Rimides peatanud. Kõik, kes on ostnud Rimi pelmeenid sea-veiselihaga, palume need lähimasse kauplusesse tuua ning toote eest makstakse raha tagasi.

Tootja lasi Lätis nimetatud partii pelmeene analüüsida ja tänaseks on tulnud vastus, et salmonellat neis ei leitud. Jätkatakse uurimis, et selgitada välja, kuidas bakter Eesti partiisse sattus. Pelmeenid tarnis Rimidesse ettevõte Dabas Produkt SIA.

«Salmonellabakterid on väga vastupidavad, mis ei hävi kuivatatud ega külmutatud toiduainetes mitu kuud,» sõnas perearst Eero Merilind ja lisas, et haigusbaktereid võib leiduda munatoodetes, lihas, piimas ja toidule võib salmonella edasi kanduda ka nakatunud inimeselt. «Õigel temperatuuril kuumutatud pelmeenides salmonella hävib ja inimesele mingit ohtu ei kujuta.» Perearst rõhutab, et oluline on, et pärast toidutöötlemist pestaks käsi – kui käsi ei pesta, on nakatumise tõenäosus suurem. Samuti tuleks arsti sõnul pesta hoolikalt toidu valmistamisel kasutatud kööginõusid, nuge ja kahvleid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles