POSTIMEES PROOVIB JÄRELE: ID-kaardi sertifikaati on võimatu uuendada (13)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alates 25. oktoobrist on võimalik uuendada turvarikkega sertifikaate. Postimehe tarbijatoimetus proovis, kas see on võimalik ja kui kaua aega võtab.

Esmalt tuli alla laadida ID-kaardi tarkvara viimane versioon. Pärast uuendamist ja haldusvara avamist tuli ekraanile tekst, et sertifikaat on uuendamata ja pakuti võimalust seda uuendada.

«Uuenda» nupule vajutatud, tuli sisestada PIN1, pärast mida oleks siis ilmselt pidanud algama uuendamine.

Postimehe tarbijatoimetusel see aga ei õnnestunud. Esimesel katsel tuli ekraanile kiri: «connection closed», mille all oli kirjas, et uuendamine võtab 10 minutit aega. Otsustasime 10 minutit arvutit mitte puutuda, sest muid korraldusi ei olnud märgitud.

10 minuti pärast mõistsime, et nii asi ei idane ega mädane ja panime programmi kinni. Avasime uuesti haldusvara ja alustasime uuendamist. Seekord tuli pärast PIN1 sisestamist ekraanile teade, et uuendamine on ebaõnnestunud, palun proovige mõne aja pärast jälle.

Proovisime korduvalt, kokku umbes 20 minutit, uuendada sertifikaati, kuid tulemuseta. Sertifikaat jäi uuendamata.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles