11 kõige ohtlikumat asja köögis, mille kohta sa ei tea

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ole köögis ettevaatlik nugade kasutamisel - noad peaksid alati olema teritatud.
Ole köögis ettevaatlik nugade kasutamisel - noad peaksid alati olema teritatud. Foto: SCANPIX

On asju, mida me kasutame köögis igapäevaselt ja mis meile ohtlikuna ei tundu, kuigi tegelikult seda on.

Brightside.me on järjestanud 11 asja, millele tuleks köögis rohkem tähelepanu pöörata, sest nad on ohtlikumad, kui tundub.

10. Plastist säilituskarbid

Selleks, et teha plast elastsemaks, lisab mõni ettevõte plastile kahtlase päritolu ja mõjuga kemikaale, mis võivad põhjustada terviseprobleeme.

9. Kraanikauss

Kui mustad nõud kuhjuvad köögis pikemat aega, muutub see ideaalseks paigaks bakteritekasvule. Alguse võivad saada nii salmonellabakter kui ka paljud teised.

8. Noad

Noad peaksid alati olema teritatud. Vastasel juhul võivad nad toiduainet lõigates libastuda ja hoopis kätt lõigata.

7. Käsnad

Tavaline nõudepesukäsn on bakteritele üheks kõige meeldivamaks pesitsuspaigaks – seal on niiskust, soojust ja ka toidujääke. Nõudepesukäsna puhastamiseks ei piisa ainult loputamiseks, vaid käsna tuleks kõrgel kuumusel nõudepesumasinas pesta.

6. Käterätid

Käterätid on samuti ühed kõige mustemad asjad köögis. Sa puudutad neid kogu aeg – nii puhaste kätega kui ka määrdunud kätega. Isegi söögitegemise vahel hõõrutakse käsi käterätikusse.

5. Õhuvärskendaja

Peaaegu kõik õhuvärskendajad sisaldavad kemikaale, mis võivad põhjustada haigusi. Kööki tuleks värske õhu saamiseks tuulutada.

4. Gaasipliit

Gaasi välja lülitamine pärast pliidi kasutamist peaks olema sisse harjutatud igale gaasipliidi omanikule. Kui see meelest läheb, on oht suur.

3. Mittekleepuvad potid-pannid

Teflonist potid ja pannid võivad liigsel kuumusel eraldada ohtlikke kemikaale. Kui sul on tarvis teha süüa kõrgel kuumusel, siis kasuta selleks parem teisi potte või panne.

2. Hakklihamasin

Hakklihamasinad on väga võimsad, aga ka ohtlikud. Parem on hoida sõrmed sellest eemal ning liha sisse lükkamiseks kasutada spetsiaalselt selleks mõeldud vahendit.

1. Lõikelaud

Kasuta alati erinevaid lõikelaudu liha ja köögiviljade hakkimiseks. Toores liha võib sisaldada bakterit, mis võib tervist kahjustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles