Politsei algatas Talleggi tibuskandaali uurimiseks kriminaalmenetluse

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talleggi haudejaam, mille prügikastis olid tibud.
Talleggi haudejaam, mille prügikastis olid tibud. Foto: Robin Roots / Õhtuleht

Veterinaar- ja toiduamet teatas täna, et Talleggi tibuskandaali uurimiseks algatas politsei- ja piirivalveamet kriminaalmenetluse, sest teos tuvastati kuriteo tunnused.

Pöördusime veterinaar- ja toiduameti poole, et uurida, kui kaugel on nende väärteomenetlus seoses Talleggi Loo haudejaamas aset leidnud rikkumisega. VTA vastas, et nende menetlus on lõpetatud, sest väärteomenetluse seadustik § 29 lg 1 p 4 sätestab, et väärteomenetlust ei alustata ja alustatud menetlus tuleb lõpetada, kui teos on kuriteo tunnused.

Ameti sõnul esines juhtumis kuriteotunnuseid ja politsei- ja piirivalveamet algatas asjas kriminaalmenetluse.

Pöördusime politsei- ja piirivalveameti poole, kes edastavad kommentaari esimesel võimalusel, kuid Talleggi esindaja jäi Postimehele kättesaamatuks.

Nn Talleggi tibuskandaal sai alguse 21. augustil, kui meediasse jõudsid möödakäija filmitud kaadrid Talleggi Loo alevikus asuva haudejaama kõrval prügikastis säutsuvatest tibudest, kes olid sinna visatud läbisegi munakoorte ja surnud lindudega.

Tallegg väljendas samal päeval kahetsust, et selline juhtum on aset leidnud. Ettevõtte linnukasvatuse algtootmise direktori Eve Samuli kinnitusel oli tegu loomade heaolu põhimõtete jämeda rikkumisega. Tema sõnul asus ettevõte tegelema reeglite eiramist põhjustanud asjaolude väljaselgitamisega.

22. augustil andis ka veterinaar- ja toiduamet teada, et käis intsidendi ilmsiks tuleku järel kohe esmaspäeval Talleggi haudejaamas tibude prügikasti surema jätmist kohapeal uurimas ja otsustas alustada väärteomenetlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles