Jaak Aab ei taha lubada saarte valdadele liikluse korraldamist

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praam Leiger Rohuküla sadamas.
Praam Leiger Rohuküla sadamas. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/PM/SCANPIX BALTICS

Kui peaminister Jüri Ratas tahab omavalitsustele anda senisest suurema otsustusõiguse, siis riigihalduse minister Jaak Aab laitis maha seaduse muudatuse eelnõu, mille kohaselt saare ja mandri vahelist liiklust hakkaksid korraldama omavalitsused ise.

«Mandri ja suursaarte (Saaremaa, Muhumaa ja Hiiumaa) vaheline parvlaeva- ning lennuliiklus hõlmab oma olemuselt rohkem kui ühte omavalitsusüksust, tegemist on mitme maakonna vahelise ühistranspordi liiniga, mille korraldamine on riiklik ülesanne ja mille korraldamisega peaks riik jätkama,» ütleb Jaak Aab.

Tema sõnul looks ühistranspordiseaduse täiendamine pakutud sõnastuses olukorra, kus suursaare omavalitsusorgan võib enda algatusel korraldada parvlaevaliine, lennuliine ja kaugliine paralleelselt riiklike liinidega, arvestamata maakonna ja üleriigilist liinivõrku, mis oleks mõistlik riigi raha kasutamine, vahendab Saarte Hääl.

Reformierakonna fraktsiooni algatatud eelnõu annaks liikluse korraldamise õigluse valdadele ja alles eelmine nädal sõnas Aabi parteikaaslane, peaminister Jüri Ratas, et valitsuse eesmärk on suurendada linnade ja valdade otsustus õigust ning vastutust kohaliku elu korraldamisel.

Loe artiklit Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles