Kompass, kaart või kaardirakendus aitab metsa eksimist ennetada

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kompass.
Kompass. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Kui 30. septembril palusid metsa eksinud politsei abi viiel korral, siis terve kuu vältel on politsei saanud juba sadakond teadet eksinud marjulistest.

Enamus juhtumeid iseloomustab eksinute kõrge iga, mistõttu on otsingud tihti väga ajakriitilised. «Positiivne on, et mobiiltelefoni metsa kaasa võtmine on saanud pigem reegliks. Samuti ei jäeta metsast väljatulekut pimeda peale, mil nii omal jõul kui politsei kaasabil on metsast kordi keerukam välja pääseda,» kirjeldas Lõuna prefektuuri politseikapten Ottomar Virk.

«Kompass, kaart või nutitelefoni kaardirakendus on järgmine samm, millele tõsisemalt metsa marjule minnes tähelepanu pöörata, sest see aitab metsa eksimist ennetada. Tuleb tõdeda, et ka eakamate seas ei ole nutitelefon täna enam haruldus. Seega võiks noorem põlvkond oma vanematele ja vanavanematele teha elupäästva heateo, näidates nende telefonides kätte põhilised sammud, kuidas iseenda asukohta tuvastada ja tagasitee leida,» soovitas politseikapten.

Mõned politsei soovitused metsa eksimise ennetamiseks:

  • Anna metsaminekust teada lähedastele ja ütle neile, kuhu kavatsed minna ja millal tagasi jõuda.
  • Riietu erksavärviliselt ja vastavalt ilmastikuoludele.
  • Võta kaasa laetud mobiiltelefon, millega saad ise kaardirakenduse abil oma asukohta määrara või hätta sattudes abi kutsuda.
  • Metsast hakka välja tulema tükk aega enne pimeduse saabumist.
  • Kui oled eksinud, helista 112 ning kirjelda võimalikult täpselt metsamineku kohta ja aega.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles