Pealinna odavaimat ostukorvi ei pakugi LiPo (1)

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oktoobrikuu kalleim ostukorv on Selveris.
Oktoobrikuu kalleim ostukorv on Selveris. Foto: Tairo Lutter

Kui vaadata ostukorvi kogusummat, võib esmapilgul küll tunduda, et Tallinna linnapoest saab toidukraami kõige soodsamalt kätte, kuid tabelit tähelepanelikult uurides selgub, et linnapoes ei ole kanafileed, mis teiste poodide ostukorvi maksumust automaatselt rohkem kui nelja euro võrra kergitab.

Seega, kui lahutada teiste poodide ostukorvi kogusummast kanafilee maksumus – neli-viis eurot –, siis osutub ostukorv oktoobris odavaimaks hoopis Grossi poes. Ühtlasi ei olnud linnapoes tumedaid ploome ega sealihapihve. Viimaseid ei olnud võimalik leida ka Coopi e-poest.

Kõige kallim ostukorv oli endiselt Selveris, kus tuleb võrreldes odavaimaga välja käia pea 15 eurot rohkem. Selveri näidisostukorvis olid vaid üksikud tooted, mille hind oli madalam kui teistes poodides, samas kui Grossi poes ei olnud ühtegi kaupa, mille hind olnuks teiste poodidega võrreldes kõige kõrgem.

Ostukorvi kogumaksumust mõjutasid märkimisväärselt jaekettide omatooted, mis olid enamasti odavamad kui teiste tootjate omad ning mis tänu sellele muutsid kogu ostukorvi soodsamaks. Omatoodete valik oli kõige rikkalikum Grossi, Rimi, Maxima ja Prisma poodides.

Viimasel ajal palju kära põhjustanud või hinna tõus ei olnud linnapoodi veel jõudnud. Võrreldes teiste poodidega sai linnapoest või kätte mitukümmend senti odavamalt. Samuti oli piimatoodetest linnapoes odavam hapukoor, kohupiimapasta ja joogijogurt.

Kõige odavamaid puu-, juur- ja köögivilju sai Grossi toidupoest. Näiteks oli seal arbuusi kilohind 0,28 eurot, teistes poodides oli arbuus hulga kallim.

Ostukorvi kokkupanemise ajal ei õnnestunud tarbijatoimetusel Ülemiste Rimist arbuuse leida. Rimi Balticu kommunikatsioonispetsialisti Katrin Batsi sõnul võib mõnes poes olla arbuusi saadavusega paaripäevane auk, sest Ukraina arbuusi hooaeg hakkab läbi saama. «Paari päeva pärast peaks juba jälle kõikides poodides arbuus saadaval olema,» lubas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles