Kuus lihtsat nippi, kuidas shopates raha säästa

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanpol ostukorv, pood, ladu
Kanpol ostukorv, pood, ladu Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Tihti kodus avastavad inimesed, et on poest ostnud asju, mis kergitasid rahakotti liiga palju või mida neil tegelikult vaja polnud. Väljaanne The Guardian tõi välja kuus toredat nippi, kuidas poes raha säästa.

Kolm olulist reeglit mida poodides järgida

  • Osta seda, mida sa tõesti vajad
    Enne kui shoppad küsi endalt, kas sa tõesti vajad seda? Vautserid , erilised pakkumised ja soodushinnad töötavad kõik küll tarbija kasuks, kuid eksisteerivad ainult selleks, et sa kulutaksid rohkem. Tuleks hoiduda ebavajalike asjade ostmisest. Kui aga kaupa on vaja, siis tasub enne otsida paremat pakkumist mõnelt teiselt müüjalt.
     
  • Väldi premium brände
    Edev pakend, brändinimed ja kaasnev kallis hind ei tähenda alati, et toode on parem kui odavam rivaali toode. Martin Lewis MoneySavingExpert organisatsioonist on pikalt kasutanud «üks bränd alla» meetodit. Poes kaupu valides tasuks proovida enda tavalise toote asemel natuke odavamat toodet, et näha, kas kvaliteedis on vahe. Kui ei ole, siis tasub jääda odavama toote juurde ja hinnavahe taskusse jätta.
     
  • Ole valmis hinna üle kauplema
    Hinna üle vaidlemine pole ainult kohalikul turul kasutatav võte. Hindadel on palju kauplemisruumi ja seda eriti kui ostad elektroonikat. Kuigi hinna madalamaks vaidlemine ei pruugi kergelt tulla, võib see viia suurte säästudeni. Tarbijagrupp Which? soovitab tarbijatel leida poes kõige kõrgemal tööastmel olev töötaja ja viisakalt suheldes väljendada temale enda soovi, osta väljavalitud kaup täna, siin ja praegu. Too tõendeid parematest hindadest teistes kauplustes ja ole painduv. Kui sa ei saa soovitud tootele allahindlust siis võib-olla saad tasuta või odavama hinnaga tootele aksessuaare. Kui järelandmisi ei tehta, siis ära karda poest lahkumist.

Kolm nõuannet, kuidas ostes raha säästa

  • Vaheta oma poodi.
    Iga ostleja, kes soovib raha kokku hoida, peaks olema valmis vahetama teatud teenusepakkujaid. See ei kehti mitte ainult sideoperaatoritega, vaid ka supermarketitega. Erinevates poodides võib ostukorvi hind erineda peaaegu kümme eurot. Seda kinnitas ka Postimehe augustikuu ostukorvivõrdlus.
     
  • Hoia silmad lahti sooduskaupadele
    Tihti on mõned kaubad kõvasti allahinnatud, kuid nende leidmine võib poodidest osutuda keerukaks. Paljud paremad kaubad võivad tihti enne päeva lõppu otsa saada või müüakse vajalike allahinnatud tooteid erinevates poodides. Sellisel juhul tuleks endaga konsulteerida, kas teise poodi minek odavama kauba jaoks tasub ära ajas ja hinnas, sest ka aeg on raha.
     
  • Osta kaupu Hiinast
    Vaata itta. Järjest enam inimesi tellib kaupu Hiina veebilehtedelt nagu Alibaba, LightInTheBox, DHGate, Everbuying ja Aliexpress. Sealsetes veebipoodidest võib leida mitmeid häid pakkumisi, kuid need tulevad ka oma puudustega. Tarneajad võivad olla kuni kuus nädalat pikad ja sõltuvalt ostuhinnast võib toll nõuda lisaks käibemaksu ning hoida pakki veelgi kauem kinni. Et vältida lisamakse või ohtu, et kaup võib olla vigane, tuleks kulutused poodides hoida vähemalt 20 euro piires. Mõnikord ei tasu ka eeldada, et sarnase hinnaga tooteid ei ole võimalik Euroopast saada.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles