Kas spordiklubisse tasub minna lepinguga või lepinguta?

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Treening spordiklubis Sparta.
Treening spordiklubis Sparta. Foto: TOOMAS TATAR/PM/SCANPIX BALTICS

Spordiklubide valik Eestis muutub aina mitmekesisemaks – nende seast leiab soovi korral siduva lepinguga paketi nii regulaarne treenija kui ka isik, kes soovib trennis käia mõni kord kuus ja ootab klubilt selleks leebemaid tingimusi.

Eestis tegutsevatest suurematest spordiklubidest peab külastamiseks lepingu sõlmima MyFitnessi, Arcticu, 24-7 Fitnessi, Golden Clubi, People Fitnessi ning Fitlife’i klubiga. Tarbijale tähendab see eelkõige seda, et kui leping spordiklubiga on allkirjastatud, hakkavad tema pangakontolt klubile laekuma igakuised püsimaksed olenevalt valitud paketist. Lähtuvalt paketist saab seega treenida, nagu süda lustib.

Regulaarsel trennihundil pole sellest midagi ning oma kindel klubi ongi ehk parim valik. Teine asi on aga siis, kui sügisel tabab paljusid suur sportimistuhin, kiiruga valitakse klubi ja allkirjastatakse leping, ent paari kuu pärast on trennimotivatsioon kadunud. Siis tuleb lepingulise kliendina kas kuulekalt edasi maksta, kuniks treenimisisu tagasi tuleb, või leping ära lõpetada. Enamikus spordiklubides kehtib reegel, et lepingu lõpetamisest peab 30 päeva ette teatama. Tähtajalise lepingu puhul tuleb maksta lisatasu või tasuda hinnavahe, mis on tekkinud sellest, et lepingulise suhte puhul on kuutasu üldiselt soodsam kui tavaline tähtajatu pakett.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles