3 viisi, kuidas ebavajalikest asjadest lahti saada

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mida vähem meil on asju, seda õnnelikumad me oleme.
Mida vähem meil on asju, seda õnnelikumad me oleme. Foto: SCANPIX

On teada-tuntud tõde, et mida vähem on meil asju, seda õnnelikumad oleme.

Ebavajalikest asjadest loobumine võib aga raske olla, vahendab quickanddirtytips.com. Blogija Donna Smallin Kuper jagab nippe, kuidas siiski ebavajalikke asju minema visata.

Poes olles ostame tihti asju, mis ei ole vajalikud ning mis hiljem kasutust ei leia. Need asjad jäävad lihtsalt seisma, tolmu koguma, võtavad ruumi ja tekitavad stressi. Mida rohkem asju sul on, seda rohkem pead sa koristama ja asju ära panema. Siin on mõned nipid, kuidas lihtsalt asjadest loobuda:

1. Jäta ainult olulised asjad alles

Asjade minema viskamine ei tähenda neist loobumist. See tähendab ruumi tegemist iseendale. On tuntud ütlemine: võidab see, kel on surres rohkem asju. Tegelikult on aga hulga lihtsam elada väheste asjadega.

Mida vähem on asju, seda vähem on sul vaja ka ruumi nende hoiustamiseks ja seda väiksemalt pinnal saad sa elada. Tänu sellele saad hoida ka oma majapidamiskulud madalad.

2. Anneta ja tee head

Ühe uuringu kohaselt sisaldab keskmine USA majapidamine 7000 euro väärtuses asju, mida ei kasutata. Annetamine on üks kiiremaid võimalusi asjadest lahti saada ja see aitab neid, kellel on sulle ebavajalikku tarvis.

3. Planeeri puhastust

Enne kodu koristamist mõtle enda jaoks valmis, millised asjad jäävad ja millised tuleb minema visata, maha müüa või annetada. Kui sa kardad, et sul võib midagi (mida sul peaaegu kunagi pole vaja läinud) vaja minna, siis mõtle, kas sa saad seda vajadusel osta järelturult, laenata kelleltki või rentida.

Võta kodu koristamist ja asjadest lahti saamist kui kingitust, mis sa iseendale teed. Isegi kui sa protsessi käigus ei tunne end nii hästi, siis sinu tuleviku-sina on tänulik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles