10 asja, millele kehtib lennujaamades röögatu juurdehindlus

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisija lennujaamas.
Reisija lennujaamas. Foto: Panthermedia / Leo Lintang

Kuigi vahel tuleb lennujaamas väljalendu oodates tundide viisi konutada, ei ole kuigi mõistlik kulutada see aeg ostlemisele, sest enamasti on seal müüdav kaup väga ülehinnatud.

Portaal Reader’s Digest edastab, millistele asjadele lennujaamas raha kulutada ei tasu ning annab nõuandeid, kuidas odavamalt läbi saada.

Wi-Fi. Kuigi paljudes lennujaamades on juba olemas tasuta Wi-Fi võrk või saab kasutada omaenda mobiilset internetti, leidub veel hulgaliselt kohti, kui üritatakse reisijaid koorida ning nõutakse interneti kasutamise eest raha. Kui tegu pole just erandliku olukorraga, mil sul on vaja kindlasti tööalaseid e-kirju lugeda, ei peaks tasulise Wi-Fi peale raha kulutama, sest sugugi mitte igas maailma otsas pole lennujaama internetivõrk turvaline ega ka mitte kiire.

Elektroonikatooted. Kui neid soetada lennujaamast, on kulutus kindlasti märkimisväärselt suurem kui tava- või veebipoest ostes. Elektroonikatooted võivad lennujaamades maksta kuni kolmandiku rohkem sellest, kui leiaksid neid kampaaniahinnaga mujalt poest. Seepärast on oluline enne reisileminekut kaks korda üle kontrollida, kas kõrvaklapid ja mobiililaadija ikka said kaasa.

Toit ja jook. Ilmselgelt maksab enamikes lennujaamades röögatut hinda ka tavaline võileib ning pudelivesi. Kui sul pole soovi nendele ülehinnatud kaupadele raha raisata, siis paki parem võileib endale kaasa ning ära unusta ka veepudelit, mille saad lennujaama tualettruumis kraaniveega täita.

Suveniirid. Kui reisil on vähegi aega suveniire kaasa osta, siis tee seda pigem kohalikes poodides kui lennujaamas, kus maksad nende eest kindlasti rohkem kui mujal.

Valuutavahetus. Ka see on lennujaamas pigem mugavusteenus turistidele, kes pole end reisiks piisavalt ette valmistanud ning pöörduvad lennujaama saabudes kohe raha vahetama. Tõsiasi aga on, et seal võid valuutavahetuse eest maksta märksa kõrgemat tasu.

Kaelapadi. Ka see kuulub asjade hulka, mida on mõistlik pigem kodust kaasa võtta kui lennujaamas või reisil suurema summa eest osta.

Ravimid. Õnnetus ega ka mitte kehv enesetunne ei hüüa tulles, mistõttu on hea, kui esmased vajalikud ravimid on pagasis olemas ning kergesti leitavad, mitte ei pea neid lennujaama apteegist otsima minema.

Lugemismaterjal. Mõistlikum on lugemata raamat või värske ajaleht haarata kaasa kodust või kohalikust poest.

Maiustused. Kahtlemata võib lennujaamast leida põnevaid ja ahvatlevaid maiustusi, mida ehk kodumaal ei müüdagi. Kui soovid neid koju kaasa osta, siis rahaliselt oleks mõttekam oodata selle hetkeni, mil jõuad reisil olles kohalikku poodi – seal pole need kindlasti nii kopsaka hinnaga.

Alkohol. On teada-tuntud tõsiasi, et lennujaamas tax-free poodi külastades ja sealt alkoholi ostes ei saa mingit säästu, vaid pigem maksad kaubale hoopis peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles