Eesti-Soome hinnavõrdlus: paanikaks pole põhjust (10)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toorjuustukook ja espresso maksavad Tallinna Vapianos kokku 7,50 eurot, Helsingis tuleb sama asja eest maksta 9,40 eurot.
Toorjuustukook ja espresso maksavad Tallinna Vapianos kokku 7,50 eurot, Helsingis tuleb sama asja eest maksta 9,40 eurot. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kuigi toidukaupade ja rõivaste hinnad on nii Soomes kui Eestis juba samas suurusjärgus, siis üldise hinnataseme pärast veel muretsema ei pea – vastavalt hinnavõrdlusele on kodumaal pea poole soodsam elada kui põhjanaabrite juures. 

Soomlaste ja eestlaste palk erineb endiselt märkimisväärselt. Kui H&M-i teenindaja tunnipalk jääb Eestis viie euro kanti, siis samal kohal Soomes töötav inimene teenib kümme eurot tunnis. Samas peavad põhjanaabrid üürile, kodukaupadele, väljas söömisele ja vaba aja veetmisele kulutama oluliselt rohkem.

Hinnavahe tuleb hästi välja nii Eestis kui Soomes esindatud restoraniketi Vapiano menüüd vaadates. Eestis saab restorani külastaja tuunikala pitsa kätte 8,90 euro eest, Soomes peab täpselt sama pitsa eest välja käima 14,90 eurot. Kes pärast pitsat ka kohvi ja kooki soovib, maksab Eestis lisaks veel kaks eurot espresso ja 5,50 eurot toorjuustukoogi eest, Soomes maksab espresso 2,50 eurot ja toorjuustukook 6,90 eurot. Hoolimata sellest soomlased ise Eesti toidukohti külastades soodsamaid hindu ei taju. «Restorani hinnad vanalinnas on peaaegu sama kallid kui Helsingis,» kommenteeris soomlane Dani ja lisas, et kuigi Tallinnas on endiselt kõik soodsam kui Helsingis, on hinnavahe viimasel ajal märkimisväärselt vähenenud.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles