Võrdlus: kui palju erinevad Eesti kiirtoidukohtade friikartulikogused lubatust

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Friikartulid, vasakult paremale suurus järjekorras.
Friikartulid, vasakult paremale suurus järjekorras. Foto: Erik Prozes

Vahel kiireks kõhutäiteks McDonaldsist või Hesburgerist hamburgeri ja friikartulite ostmine ei ole võõras ilmselt kellelegi.

Postimehe tarbijaportaal uuris, kui palju kaaluvad friikartulid McDonald'sis ja Hesburgeris võrreldes lubatud kogusega. Ühtlasi tegime selgeks, millist portsjoni oleks kõige mõistlikum osta.

Mõlema kiirtoidukoha veebilehel on välja toodud friikartulite oletatav kogus. Tegelik kaal võib varieeruda, sest töötajaid panevad friikartuleid vaba käega ega kaalu neid enne kliendile andmist. Küll on aga paika pandud pakendid, millesse friikartuleid pannakse, mistõttu peaks friikartulite kaal jääma enamasti lubatud koguse piiridesse.

Kuigi Hesburgeri kodulehel on märgitud, et friikartuleid on võimalik osta kahes portsjonis: tavalises ja suures, selgub kohapeal, et tavalise all peavad töötajad siiski silmas väikest portsjonit.

 
Hesburgeri tavalised friikartulid.
Hesburgeri tavalised friikartulid. Foto: Erik Prozes
Hesburgeri suured friikartulid.
Hesburgeri suured friikartulid. Foto: Erik Prozes
McDonald'si väikesed friikartulid.
McDonald'si väikesed friikartulid. Foto: Erik Prozes
McDonald'si keskmised friikartulid.
McDonald'si keskmised friikartulid. Foto: Erik Prozes
McDonald'si suured friikartulid.
McDonald'si suured friikartulid. Foto: Erik Prozes

Võrreldes friikartulite lubatud kogust hinnaga on võimalik välja arvutada kilohind, millest saab omakorda järeldada, millist portsjoni ostes saab tarbija oma raha eest kõige rohkem friikartuleid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles