Kümme kõige ebaturvalisemat ekraaniluku parooli

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media

Privaatsuse tagamiseks tasub ekraani lukustamiseks alati kasutada parooli, sealjuures pole aga koodist 1234 palju abi, sest tegemist on kõige levinuma ja lihtsamini ära arvatava parooliga.

iOS’i arendaja Daniel Amitay tuli aastaid tagasi välja rakendusega, mis salvestas salaja kasutajate ekraanilukkude paroole, tänu millele tegi mees kindlaks kümme kõige levinumat koodi, mida inimesed oma telefoni kaitsmiseks kasutavad, vahendas gadgethacks.com.

Foto: Gadgethacks.com

Need kümme parooli moodustasid 15 protsenti kogu 200 000-st rakenduses salvestatud paroolist. Kõige populaarsemaks koodiks oli 1234, mida kasutas jälgitud kasutajatest 9000. Ka teised koodid olid väga lihtsad ja moodustusid järjestikustest numbritest.

Need tulemused on uskumatud, sest selle uuringu kohaselt kasutab iga seitsmes iPhone'i kasutaja ühte neist kümnest paroolist, mistõttu annab nende kümne parooli katsetamine üsna suure võimaluse saada ligipääsu kellegi iPhone'ile.

Eksperdid soovitavad turvalisuse nimel neid paroole vältida. Samuti pole abi sellest, kui kasutada paroolis isiklike sündmustega seotud arve, sest pahatahtlikud inimesed leiavad soovi korral üles nii sinu kui ka sinu lähedaste sünniaastad ja kuupäevad.

Valikust tasub välja jätta ka kõikvõimalikke kujundeid moodustavad paroolid nagu näiteks 1397, mis moodustab ruudu. 

Kõige targem oleks numbrikombinatsiooni asemel kasutada nii tähtedest kui ka numbritest koosnevaid paroole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles