Tavalisest pesust spordiriiete puhul ei piisa

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arne Trautmann / PantherMedia / Scanpix

Aja jooksul muutuvad spordisõbra treeningrõivad ideaalseks paigaks bakteritele, sest võrreldes tavariietega veedavad need palju aega soojades, niisketes ja pimedates kohtades, mistõttu bakterite hävitamiseks tavalisest pesust ei piisa.

Business Insider tõi välja neli nippi, kuidas treeningrõivaid korrektselt hooldada:

1. Loputa riided pärast sportimist koheselt tavalises vees ning eemalda üleliigne vesi rõivast käte vahel pressides. Riideid väänata ei tasu, sest see kahjustab spordirõivaste materjali ja muudab nad vähem toestavaks.  

2. Just nagu tavariideid pestes eraldad sa heledad rõivad tumedatest, tuleks spordirõivaid pesta teistest eraldi. Traditsioonilised pesuvahendid eemaldavad küll puuvillastelt riietelt halva lõhna ja plekid, kuid sünteetilisest materjalist läbi higistatud treeningrõivaste puhul pole neist piisavalt abi. Eksperdid soovitavad spordirõivaid pesta spetsiaalsete puhastusvahenditega, kes neid aga soetada ei soovi, saab riideid hooldada ka koduste vahenditega. Selleks tuleb kehakatteid leotada vee, tassitäie äädika, kahe teelusikatäie vesinikperoksiidi ja söögisooda segus. Pärast tunniajast leotamist pese riided pesumasinas.

3. Kuivata riided koheselt! Ebameeldivat lõhna tekitavad bakterid vohavad niiskuses, seega isegi kui sa ei jõua pärast trenni riideid koheselt ära loputada, võta need vähemalt kotist välja ja riputa õhu kätte kuivama.

4. Osta endale mitu paari treeningrõivaid. Selle asemel, et kanda iga päev sportides samu riideid ja neid pestes kulutada, tasub investeerida mitmesse komplekti. Näiteks vajavad toetavate spordirinnahoidjate kiud pärast treeningut aega, et tagasi tõmbuda ja pakkuda ka järgmisel treeningul maksimaalset tuge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles