Jaapanis leiutati jäätis, mis ei sula käes ära

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanasawa jäätised.
Kanasawa jäätised. Foto: Twitter/tootja foto

Kiire sulamise tõttu käte ja riiete määrimine on jäätise söömisel üks põhiprobleeme, ent nüüd on nutikad jaapanlased ka sellele lahenduse leidnud.

Jaapanis Kanasawa linnas asuvas bioteraapia arendusuuringute keskuses leiutati poolkogemata viis, kuidas toota mittesulavat jäätist, vahendab toiduportaal FoodBeast. Nüüd müüakse seda maiustust linna nimele omaselt Kanasawa jäätise nime all.

Jäätise asemel tegelesid keskuse teadlased algselt hoopis maasikatega, mis on saanud tormituulte või maavärina käigus kannatada ega sobi visuaalselt enam jaemüügiks. Maasikakasvatajad olid mures, kuna marjade maitse polnud ilmastikuolude tõttu muutunud ning need sobisid endiselt näiteks kohvikutesse müümiseks, kus neid küpsetiste sees kasutati.

Analüüside käigus tehti kindlaks, et maasikates looduslikult leiduvad polüfenoolid võimaldavad marjadest tehtaval kreemil hästi taheneda ning seepärast saab neid lisaks küpsetistele kasutada edukalt ka jäätisevalmistamises. Tootearenduse käigus valmiski jäätis, mis on uskumatult kuumuskindel – seda võib hoida isegi fööni ees lausa viis minutit järjest, ilma et see sulamisest märkigi näitaks.

Praegu müüakse Kanasawa jäätist Jaapani toidupoodides üsna kallilt, lausa 3,8 euro eest, ent pole välistatud, et seda hakatakse ka mujale riikidesse eksportima või taipab keegi jäätisi tootma hakata sama nipi abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles