Kasulikud nipid, kuidas laste koolitarbeid ökonoomselt osta

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolitarbed.
Koolitarbed. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Et sügiseste kooliasjade ostmine ei kujuneks vaid rahakoti tuulutamise ralliks, tuleb ostud õigesti ajastada ning tähelepanelikult teha.

Tee ostud erinevatest poodidest. Selleks tuleb jälgida poodide nädalapakkumisi, et teha ostuotsused vastavalt sellele, millistes poodides on parajasti kõige sobivamad tooted ja sooduskampaaniad. Mis ühes poes soodushinnaga, võib teises olla üle poole kallim, kirjutab rahaportaal Don'tWasteYourMoney.

Vali ostukohti hoolikalt. Vali pood selle järgi, millised tooted on seal kõige parema hinna ja kvaliteedi suhtega, ent samas ka lapsele meeldivad.

Ole tähelepanelik üliodavate pakkumiste osas. Mis puudutab riideid, jalanõusid ja koolikotti, siis väga soodsad asjad ei pruugi kaua vastu pidada ehk nende taga pole kuigivõrd kvaliteeti. Kui augustis soetatud koolikott laguneb juba novembris, siis läheb mitme koti ostmine lõppkokkuvõttes kallimaks maksma kui ühe korraliku ost. Seepärast eelista pigem nende brändide tooteid, mille kvaliteedis oled kindel. Sama kehtib ka näiteks kunstitarvete kohta – kui hea kaubamärgi värvipliiatsid või rasvakriidid on vaid mõnikümmend senti kallimad kui nimetud tarvikud, siis tasub eelistada pigem esimesi.

Kasuta allahindlusi ära. Suve lõpus pakutakse veel hooajalistele riietele ja jalanõudele allahindlusi ning kui rahalisi vahendeid on piisavalt, on arukas neid just praegu osta. Uusi t-särke saab laps juba terve sügise ja talve kanda, kevadeks aga võib varuga osta mõned soodsad numbri võrra suuremad riided. Soojade talveriiete hinnad võivad alla minna aga juba septembri lõpus või oktoobris, mistõttu võiks ka nendel jooksvalt silma peal hoida.

Võta vanemad lapsed poodi kaasa. Riided võivad ju soodushinnaga olla, ent kui oled need ilma lapsega konsulteerimata ostnud ning ta keeldub neid selga panemast, on kokkuvõttes tegu ikkagi mõttetu ostuga. Kui väiksemad lapsed võivad veel selga panna seda, mida vanemad talle ostavad, siis suuremad on juba pirtsakamad ning nemad tasub riideid valima kaasa võtta – ükskord saab selle õppetunni iga lapsevanem.

Kiika elektroonikatoodete poole. Ka sealt võib suve lõpus-sügise hakul leida häid pakkumisi sülearvutitele või muudele nutividinatele. Tasub kaaluda nende soetamist ka siis, kui lapsel või endal seda päris kohe pole vaja. Kui hinna ja kvaliteedi suhe on väga hea, sest see on jällegi kokkuhoid tulevikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles