Kõige rumalamad küsimused, mida baarmenile esitada

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkohoolse kokteili valmistamine.
Alkohoolse kokteili valmistamine. Foto: Panthermedia / Cseh Ioan

Pole vahet, kas baariteenindaja töötab kärarikkas klubis või rahulikuma loomuga pubis, purjus inimestelt kuuleb ta nii siin kui seal tüütuid küsimusi ja jutte.

Huffington Post vahendab baarmenite kõrvu jõudnud küsimusi, mida nad parema meelega kuulda ei tahaks.

Millist jooki sa kõige paremini teha oskad? Mõnes joogis on tõepoolest rohkem koostisosi kui teises, ent nende valmistamiseks läheb vaja samu oskusi ja vilumust. Tihti tõlgendavad baariteenindajad seda küsimust kui «Mida on sul praegu kõige kergem/kiirem valmistada?», mis annab neile märku, et kliendil on ükskõik, mida ta joob, valmistagu selle tegemine baarimehele raskusi või mitte.

Millist jooki sulle kõige rohkem meeldib teha? Seda küsimust tõlgendatakse samamoodi, et millist kokteili oleks baarmeni käest praegu kõige lihtsam kätte saada.

Mis on odav? Seda pole baariteenindaja asi öelda, vaid klient teeb otsused ise oma rahakoti paksuse järgi. Pigem ootaks baarmenid küsimust, kas hetkel on mingisuguseid eripakkumisi.

Mis siin head pakutakse? Võibolla on selle küsimuse taga puhtsüdamlik soov teada saada, kas baar eristub mingite pakkumistega teistest, kuid seda saaks ka teisiti küsida. Samuti ei oska baarmen ette aimata, mida klient üldse eelistada võiks.

Kas saaksin joogi, mis poleks väga magus? Siin kehtib sarnaselt eelmisele reegel, et baarmen sinu maitsemeele ja eelistustega kursis ei ole ning mis ühe jaoks magus, ei pruugi seda teiste jaoks olla. Küll aga on ta valmis kuulama, milliseid maitseid soovitav kokteil sisaldada võiks.

Kas see jook tekitab mulle peavalu/pohmelli? Baarimees pole meedik ega ennustaja, et teaks seda kliendile lubada, käsi südamel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles